Mit tegyek, ha felmondás után nem akar a munkahely elengedni, csak a 30 napos felmondási idő letöltése után? (tudásbázis kérdés)
A mtv 30 nap felmondasi idot hataroz meg alapesetben.
Ha te mondtal fel, es meg van szabadsagod, attol a munkaviszonyod nem fog hamarabb megszunni, csupan nem kell bejarnod.
Ha a munkavallalo mond fel a munkaltato nem koteles a felmondasi ido feletol de minimum 2 het munkavegzestol eltekinteni.
Megteheted, hogy az új munkahelyeddel egyeztetve kikérnek a jelenlegi helyedről. Egy próbát megér.
Esetleg kérheted a ki nem vett szabadságod terhére a hátralévő felmondási időt elszámolni.
csak ötletelek, mert ilyenben régen voltam és akkor az új főnök írt kikérőt, a régi pedig köteles volt elendni. De azóta változtak a szbályok. Biztos van, aki okosabbat tud!:)
Sziasztok!
Tud nekem segíteni valaki??
Felmondtam a munkahelyemen 09.16-án mert találtam egy másikat. 10.01-én kellene kezdenem de nem akarnak elengedni csak 30-nap felmondási idő után. A másik munkahely nem biztos, hogy megvárja a 30, napot. Mit tudok ilyenkor csinálni. Mit tudok tenni ha nem engednek el ezért nem lesz munkám, mert ahová mennék felvesznek valakit....?????
További ajánlott fórumok:
- Albérlet felmondása
- Felmondás munkahelyen
- Létezik a békés felmondás egy munkahelyen?
- Ha van egy állásom és felvesznek egy másik helyre, kérhetem az azonnali felmondást a munkahelyemen?
- Munkahely váltáskor mennyi a felmondási idő?
- Ha valakinek felmondott a munkahelye és felmondási időben kórházba került jár neki a táppénz?