Mit szóltok hozzá, hogy visszaállították a 3 év gyest? (beszélgetős fórum)
Egyetértek veled. Nekem annyi a könnyebbség, hogy a párommal és Anyukámmal lesz, felváltva, de ettől még nagyon félek az egésztől. Jól elvan bárkivel, de nagyon vár, ha csak egy fél órára elmegyek. Bölcsibe amúgy én sem adnám!
Mikor a nagy gyerekem kicsi volt, akkor élveztük a Bokros-csomag áldását, ami azt jelentette, hogy a THGY után csak GYES volt, hiába dolgoztam előtte. Tőlem elvették a GYED-et és mindenkinek adtak GYES-t. Nagy nehézidőszak volt, nem kívűnom magamnak.
Van egy nagyobb gyerekem is, suli/növekvő igények stb., nem tudom megtenni, hogy itthon maradjak. Így is nehéz.
Helyes!!!
Engem szerencsére nem érint, de egy gyereknek az a jó, ha az anyukájával van legalább három évig!
Meg is lett szavaztatva a törvény?
Én helyeslem, bár engem már nem érint...
Ha meg van a 2 év biztosított időd, akkor 2 éves korig vagy gyeden. Gyes nem jár.
Ha nincs meg a 2 év biztosított időd, akkor a gyermek 1 éves koráig gyed van, 1 és 2 éves kora között van gyes.
Ez vonatkozik a május 1 után szülöttekre.
Az utolsó kérdésedre: hát ezt nem igazán tudom, de szerintem igen.
és akkor gyesen már nincs az anyuka?huha most már nem nagyon értem
tehát most!megszül az anyuka 168nap tgyás utána ha meg van a 2 éve végig gyedet kap és akkor nem kap gyest?
Ha nincs meg a 2 év akkor mi van?
Nekem meg volt a 2 év tavaly született a kislányom akkor ugyan úgy figyelembe vennék most is ha lenne még 1 baba?
ezt mondom ,vagyis írom én is:) ,hogy jobb ha 2 év a gyed!azért egy 2 évest inkább berakok a bölcsibe mint egy 1 évest!
24 ezerért már én se maradok itthon majd mellette dolgozok ha minden jól megy!
most gyeden vagyok még most 86ezret kapok ez után ér vágás a 24 ezer!
Hopsz, bocsi tévedtem 12 napot :)))
Huhaaa, az rengeteg pénz lesz nálam :(((
A gyed maximuma kb 100eFt-on áll, a gyes meg huszonxezer ft. Azért ez nem valamivel több.
Tudom, nem mindenkinek ennyi a gyed-e.
Látom még fiatal vagy. Én annyival könnyebb helyzetben vagyok, h Anyum jövő tavasszal megy nyugdíjba és mivel gondozónő, így a Picinket (dec elején születik) simán rá fogom bízni, ha vissza megyek dolgozni.
Azt mondjuk nem tudom, ki hogy tudja megoldani a Pici elhelyezését, ha semmi segítsége nincs és bölcsi sincs. Érden rossz a helyzet? Én is ott lakom, de még nem igazán néztem körbe. Vagyis igen, de mi csak a magánbölcsiket néztük.
ez az és nem mindegy hogy 1 év a gyed ami valamivel több mint a gyes vagy 2 év és utána így is úgy is visszamegy az ember dolgozni!
csak én most ha szeretnék még 1 babát fogalmam sincs mit csinálnék egy 1 éves picivel mert az embernek nincs szive betenni a bölcsibe!Persze ha van hely!
Ha valakinek közben megszűnik a munkahelye és nem tud elhelyezkedni,annak nagyon is sokat számít az a pár ezer FT is.
Arról nem is beszélve,hogy most még nincs elég bölcsődei hely sem. Sokan olyanok se tudtak visszamenni dolgozni,akiknek van munkahelyük,mert nem volt hová helyezni a gyereküket.
Őszintén lányok, ki az aki huszonxezer forintért otthon maradna gyesen? ki engedheti ezt meg magának?
Tehát, így is-úgyis a gyermek 2 éves koráig vagy otthon, amíg jár a gyed - JELENLEG is, ha van 2 éved.
Bea!
Amit a MÉDIA-ban mondanak,annak sokszor a fele sem igaz.
Én annak is örülök,hogy egyáltalán foglalkozik vele a Kormány és tervben van a visszaállítása. De akkor lesz belőle valami,ha a Parlament is megszavazza.
Amíg ez nem történik meg,addig még bármi lehet.
De még csak szó van róla és nincs kidolgozva.
Ez nem teljesen így van. 1 éves korig gyed, aztán a köv év attól függ, hogy előtte mennyi biztosítási időd volt. Ha meg volt a 2 év, akkor 2 éves korig lehetsz gyeden, viszont a korábbi 2-től 3 éves korig tartó gyes így már nem jár.
a lényeg annyi volt, hogy a korábbi 3 éves korig tartó otthonlétet maximálták 2 éves korigban. De szerintem gyesen így is kevesen maradtak, mert abból a pénzből nem lehet megélni.
azért örülök ,hogy legalább 1 ember úgy hallotta ahogy én!
akkor minek mondták,hogy visszamenőleg is érvényes mindenkire?
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek a szám szerinti osztályzás visszaállításáról alsóban?
- Szoptatás után visszaáll a mell eredeti mérete?
- Hogyan tudom a képernyőfelbontást visszaállítani normális méretre?
- S.O.S. Valami elállítódott a gépemen, hogy tudom visszaállítani?
- Van aki nem számlára kapja a családit, gyest stb.,hanem postás hozza?Aki esetleg ma megkapja az írjon!
- A hoxán a hozzászólások jobb oldalát kitakarják a hirdetések, nem látom őket. hogy lehet ezt visszaállítani?