Mit lehet tudni a Collamin kollagén építő tablettáról? Van mellékhatása? (tudásbázis kérdés)
Tegnap megnéztem mit tartalmaz a kollagén kapszulám:
szójaolajat! Hát köszi, én többet nem kérek belőle :(
Sziasztok!Mai világban sokat hallani a kollagén kapszulákról, de érdemes lenne utána nézni mit is eszünk meg étrend kiegészítő néven.Nem mindegy hogy szintetikus vagy természetes a tablettánk.
Az emberi kollagén láncolata 20 féle aminosavból áll. Ezeknek csupán kis része termelődik az emberi szervezet által, a legnagyobb részét a táplálékunk által kell bevinnünk a szervezetünkbe. Diéták során ezek gyakran kimaradnak, vagy ha jelen is vannak sokat veszítenek értékükből, amikor hőkezelésen mennek keresztül.
Mindenkinek Jó egészséget kívánok!
gyenge kötőszövetet, gondolom örököltem
pl. nem vagyok elhízva, mégis van narancsbőröm, kidudorodó visszereim, (ilyesmi tünetek jelzik tudtommal)
Szia, Szti!
Jelenlegi tudásom szerint átverés (amiket leírtam, természetesen ellenőriztem az Orvosi biokémia c. könyvben).
Mit értesz laza kötőszövet alatt?
szóval azt mondod, hogy ez a bogyó nem segít a kollagén építésben? kár. nekem nagyon laza a kötőszövetállományom, gondoltam hátha ezzel jobb lesz
egyelőre nem vettem, gondoltam kicsit körbejárom előbb a témát
Szisztok! Ez átb*szás, már elnézést...
A reklámszöveget olvasva nem tudom, sírjak-e, vagy nevessek. Tulajdonképpen mocskos dolog kihasználni azt - és ez nem az egyetlen ilyen eset -, hogy a fogyasztók nem rendelkeznek biokémiai-táplálkozási ismeretekkel...
Fehérje a húsban, tejtermékekben meg sok más dologban is van, meg tudjuk emészteni rendesen (nincs szükség előre lebontott, aminosavakra hidrolizált fehérjére, mint a Collaminban), és a OH-Pro és a OH-Lys (hidroxiprolin és hidroxilizin, a kötőszövetben nagy mennyiségben előforduló aminosav) a szervezetnek nem esszenciális, prolinból és lizinből elő tudja állítani (lizint viszont mindenképp táplálékból kell magunkhoz venni!)(ehhez viszont C-vitamin szükséges, ha az nincs, csak hibás, gyenge kollagén képződik, lásd C-vitamin-hiányban vérző íny).
Ugyan a csontokban is van kollagén, de csontritkulást ezzel megakadályozni elég merész vállalkozás...(fontos: megfelelő [1 000 mg] kalciumbevitel, mozgás, túl savas italok fogyasztásának alacsony szinten tartása)
Hogy az idővel csökken e ennek az aminosavnak a szintézise, az nem valószínű (ha így lenne, valószínűleg nem ráncos lenne a bőr, hanem könnyen szakadó, mint C-vitamin-hiány esetén).
A ráncosodásért elsősorban a kollagén öregedése, "kiszáradása" (az azt alkotó aminosavak között különböző kötések alakulnak ki, így az vizet veszít, alakja megváltozik, a kollagént normálisan lebontó enzimmel [kolagenáz] szemben ellenállóbb lesz, így nehezebben újul meg).
Remélem, meggyőző voltam, és inkább másra költitek a pénzeteket.
A High-Care tudósai hosszú kutatómunkájának eredménye a Collamin táplálék-kiegészítő tabletta. Amely dr. Balogh György bőrgyógyász, kozmetológus véleménye szerint a legjobb „belső" védekezés a ráncok, a bőr öregedése és a csontritkulás ellen.
„A Collamin azokat az építőanyagokat tartalmazza, amelyre a szervezetnek szüksége van ahhoz, hogy a bőr feszességéért felelős kollagén termelődjön. A készítmény azért különleges, mert a benne lévő aminosavak megegyeznek azzal a fehérjével, amelyik a bőr, a csontok és az izületek számára fontos.
Ezért ajánlott azoknak, akik:
- szeretnék a bőrük feszességét sokáig megőrizni,
- cellulitjuk van,
- vagy éppen változó korban, vagy azon túl vannak.
Mert a Collamin nemcsak a kötőszövetet erősíti, hanem a csontokat, izületeket is.
Vagyis a csontritkulás és az öregedés elleni legfőbb fegyver. Naponta 3x2 szem ajánlott, a 1 doboz tartalma 1 hónapig elegendő."
További ajánlott fórumok:
- Fogamzásgátló tabletta abbahagyása után jelentkezik-e valamilyen mellékhatás?
- Miért olvasok rengeteg mellékhatást az oltásokkal kapcsolatbam, de egy ismerősömnek sincs semmi baja ?
- Tényleg hatásos az EstoSlimball (gyomorlabda)? Vannak mellékhatásai?
- Hyaluronsav ráncfeltöltés - mellékhatások?
- Kinél milyen mellékhatások jelentkeztek asztma elleni (szteroidtartalmú) spray használata miatt?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..