Mit lehet tenni az elmaradt tartásdíjak behajtására? (tudásbázis)
Igen, lehet, hogy a gyámhivatalban kell kérni. Sőt biztos! Köszi!
A segéllyel kevertem össze, mert ha azt állapítják meg a tartásdíjas-eljárás során, hogy nem fog már valószínűleg soha fizetni a tartásra kötelezett- pl. azért mert súlyos beteg, rokkant vagy ilyesmi- akkor rendszeres segélyt állapítanak meg a gyermek után.
Neki már minden papírja megvan szerintem.
Igen az önkormányzatnál van. Vigyél minden papírt, főleg az igazolást a végrehajtótól, hogy a "követelés végrehajthatatlan". Ha nincs ilyened, kérjél tőle, mert az mindenképpen kell.
Az állam első körben 3 évre előlegez, de azt meghosszabbíthatják 3 évvel, ha még indokolt.
Az a lényeg, hogy már fizet, bár egyszerűen le is tiltathatnák a munkáltató által az 50 %-ot. Akkor bemutogatnia se kéne semmit.
Neked az a lényeg, hogy érkezzen a pénz, nem az, hogy priusza legyen. Gondolom...
Egyszer csak fog dolgozni, és akkor 50%-ot levesznek a jövelméből a tartoásra, meg a folyó tartásdíjra.
Egyébként, ha jelenleg behajthatatlan a tartozása, akkor az állam 2X3 évre megelőlegezi a folyó tartásdíjat.(A hátralékot nem.)
Én meg bírom. És nem vagyok ezzel egyedül.Bocs!
Még mindig csak 6 hónapra visszamenőleg lehet a végrehajtást megkérni.
csak azt akartam megmutatni neked, hogy nálunk ilyen volt a vagyon megosztás :-(
nem érdekelte, hogy este miben alszik a gyerek..
anyuék vettek gyorsan kiságyat, de csak másnap kaptunk matracot hozzá...
te jó ég!! milyen "ember" az ilyen??
én úgy tudom a gyerek semmilyen személyes holmija nem alku tárgya!nem szabadott volna hagynid! de megértem..ilyen embertől szabadulni kell..
te jó ég!! milyen "ember" az ilyen??
én úgy tudom a gyerek semmilyen személyes holmija nem alku tárgya!nem szabadott volna hagynid! de megértem..ilyen embertől szabadulni kell..
én nem ilyen vagyok, bejelentett rendes munkahelyet szereztem egyedül egy kislánnyal!
engem senki nem sajnált, amikor egy 3x4-es szobában laktam a mamámnál a kislánnyal és fél évig nem találtam munkát, mégis talpra álltam.
a lányomé meg az, hogy 4 évesen várta az apját, hogy mennek kacsákat nézni a Duna partra, na azóta is jön,,,,
sokáig kérdezte, hol van? miért nem jön? nem szeret?
soha nem uszítottam a gyereket ellene!!
de egy idő után már nem kérdezte, most már ő nem akarja látni 9 évesen
a mostani férjemet hívja apának, de tudja, hogy nem ő az igazi apja, de ő szereti és neveli..
és a kislány magától kezdte el apának szólitani!!
akkor figyelj4 elmondom az én tapasztalatomat4 a lányom most 22 éves egyetemre jár jogra! az apját bepereltem, amikor 18 éves lett, hogy ne nekem, hanem a lányának fizesse saját kezébe a gyerektartást, hiszen neki kell az egyetemre! én nem kéregetem tőle, mármint az apától..nos a lányom nem kap tőle,csak nagy ritkán..
boltja van, de nem megy a vállalkozás, albérletben él egy nővel, meg a gyerekével és van a volt férjemnek még egy lánya az utánam követező azóta már elvált feleségétől.szóval nem fizet szumma szummárum
mégis imádja a lányom!
További ajánlott fórumok:
- Ha az apától megvonják a szülői felügyeleti jogot és az anyáé lesz a kizárólagos, akkor az érinti-e a tartásdíj fizetési kötelezettséget?
- Két gyerekem van. A 16 éves most megy az apjához lakni. Jár-e tartásdíj a kicsire, ha az apának sokkal több a jövedelme mint nekem?
- Van valakinek tapasztalata az elmaradt gyerektartásdíj behajtásáról?
- Hogyan lehet behajtani az elmaradt gyerektartást?
- Elmaradt táppénzről hol lehet érdeklődni?
- Bp-en milyen terápiás lehetőségek vannak a mozgásfejlődésben elmaradt gyerekeknek?