Mit lehet csinálni natúr Cornflakesből, a tejbeáztatott reggelin kívül? (tudásbázis)
Olvasztott csoki,esetleg hozzá még kókuszreszelék,vagy mazsola,összekevered és apró halmokat teszel alufóliára vagy sütőpapírra.Ha megkeményedett,lehet ropogtatni!
Nálunk ez mindíg bejön vendégváróként!
Joghurtba vele! Mehet mellé bármilyen lekvár, nagyon finom. Panír helyett is használható.
Egy ismerősünk készítette úgy, hogy a húst beleforgatta a lisztbe, majd fokhagymás joghurtba, végül a finomra tört gabonapehelybe. Mmmmmmm;)
Pné Veronika -nak vannak kitűnő recept naplói, ebben láttam egy Cornflakes-es receptet, nagyon fini lehet, és gusztusos már a képen is:
3226-3236. bejegyzésig van, hogy mit lehet még vele csinálni, nagyon finom édességként...
Érdemes megnézni, és nemcsak ezt a naplót, hanem az összes többit...
És van neki főzőcskés klubja is...
Nagyon hasznos, rengeteg finomabbnál finomabb recepttel, a naplói képekkel...
Kukoricapelyhes falatok:
Hozzávaló:100 g mazsola,4 ek. rum vagy aroma,125 g vaj,80g porcukor,150 g liszt,1 teásk. sütőpor,1 tojás, 100 g kukoricapehely,fél teásk.fahéj
A mazsolát rumba (vagy aromába áztatjuk)A vajat habosra keverjük a cukorral.A sütőport összekeverjük a lisztel,és a tojással.
A durvára darált kukoricapelyhet a rumos mazsolával és fahéjjal együtt apránként adjuk a cukros vajhoz,majd az egészet összegyúrjuk.
A tésztát diónyi darabokra osszuk,sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,kicsit lenyomkodjuk a tetejét,és 170 fokon,10 percig sütjük.
Szia!
Én már hallottam egy ismerősömtől,hogy kicsit összetöri,és a rántani való husit(a zsemlemorzsa helyett)azzal panírozza be.
Panírozni vele a húst :)
kicsit megtöröd jobban és abba forgatod bele.
Sziasztok!
Van egy csomó natúr Cornflakes-em, kb. 1 kg. Csupaszon annyira nem szeretem, mert tejjel elég íztelen. Van-e ötletetek, hogy mire használhatnám fel? Ha nem is egyszerre, csak szépen lassan, mert így itt megy tönkre.
További ajánlott fórumok:
- Egyedül akarom végig csinálni! Mire vigyázzak? Tapasztalt anyukák segítsetek!
- Mit fogsz csinálni/csináltál a hétvégén?
- Egyszerűen csak végig szeretném csinálni végre! Tarts velem!Együtt könnyebb!
- Értem én, hogy járvány van, de mit lehet itthon csinálni hónapokig, ha minden bezár?
- Ki miket szokott csinálni az ágyban?
- Párotoknak szoktátok kézzel "végig" csinálni?