Mit készítesz padlizsánból? (beszélgetés)
Olvastam, de még nem csináltam:
Kb. 1,5-2,0 cm vastagra szelve hosszában, bedugni sütőbe/mikróba, hogy a vizet kipárologja magából.
Utána lehet megpakolni minden földi jóval, mint a pizzát, vagy meleg szenyót, visszadugni a sütőbe, míg összesülnek.
Jó lenne kipróbálni, csak lenne egy kicsit barátságosabb ára. :))
Kocskára vágom, besózom, később kinyomkodom a levét. Megpirítom olajon fokhagymával és zöld fűszerekkel. Nagyon nagyon szeretem, régen joghurttal/tejföllel ettem, de már nem eszek tejterméket.
Nagyon finom a tojásos-padlizsános lecsó.
Illetve hagyma+sárgarépa+zöldorsó+padlizsán +kevés paradicsompüré is együtt. Most hirtelen nem jut eszembe, hogy fűszerköménnyel vagy korianderrel szoktam ízesíteni, amitől olyan kis különleges lesz.
Rakott padlizsánt úgy készítettem régen, hogy a padlizsán szeleteket lisztben meforgatva kevés olajon megsütöttem, aztán a szokásos rizs+darált hús + tejföl
Akkor már nem egyszerűbb az összes többi, padlizsán nélkül? :D
Azért nem kedvelem, mert rengeteg zsírt képes beinni.
Padlizsánból semmit.
Menekülő útvonalat, helyette. Azt készítek.
Raktam fel rakott padlizsánt kèppel a receptek menübe.
Rájöttem hogy mindennap megtudnám enni.😁
Ó, ez kedves, de a főzéssel nincs gondom :) Készült már nálam ratatouille, imam bayildi, akárcsak muszaka.
Egyszerűen, ahogy említetted, megkívántam! ♥
Nagyon finomak,érdemes elkèszìteni.🙂
Mindegyik gyerekem imádja a padlizsánt.🙂