Mit jelez, hogy a ciklusom jóval hosszabb lett? (hat hét) (tudásbázis)
Tobb fajta ciszta letezik. (Ezeket az olvasmanyaim es tapasztalataim alapjan irom le):_
Van az un. PCO syndroma - Ekkor a petefeszkekben sok pici apro ciszta van, ami nem mas, mint meg nem nott, es meg nem repedt tuszok. Ez alt. azoknal alakul ki, akinek nincsen rendesen mensije. Vagy ha van, az 40+ naponkent jon meg es az is elofordulhat, hogy a mensi nem rendes mennyisegu, hanem inkabb csak rozsaszines folyas tobb napon at. De rengeteg tunete van, nehez mindent felsorolni.
Van olyan ciszta, ami a peteeres utan/tuszorepedes utan alakul ki, amikor a tuszo (amiben vannak ici-pici hajszalerek is) nem sargatestte alakul, hanem beverzik es ilyenkor beverzett cisztava vagy verrel teli cisztava alakul. Ez valojaban egy ödema. Ez altalaban a kovetkezo tuszorepedesig el is tunik, felszivodik. (felszivodasi ideje kb 4-6 het)
Vannak az un. endometriozisos cisztak (pl:csokolade cisztak), ezek maguktol nem mulnak el, ezeket altalaban muteni kell. Fajdalommal is jarhatnak ezek.
SZERINTEM (nem vagyok orvos) egy meghosszabbodott ciklus meg nem ad okot arra, hogy cisztara gondolj rogton. Lehet hogy a stressz, vagy a nem egeszseges eletmod "segitett hozza" ehhez... Nem tudhatjuk pontosan.
Az teny, hogy egy ultrahang felvetel a nogyogy-nal feny derithet arra, hogy van-e cisztad.
Amugy meg ha lassan babat terveztek, akkor vegkepp nem art elmenni a dokihoz, hogy egy UH-t csinaljon + egy hormon verkepet, abbol is sokmindent ki lehet deriteni.
Sok sikert a babahoz :) Remelem hamar a kezedben ringathatod majd :)
előbb azt rendezni kell, utána lehet
de ne lovald bele magad , mert lehet, hogy egész másról van szó és megoldódik magától.
Nekem PCO-m volt, tehát sok kicsi ciszta.
Nem pedig valami hatalmas nagy, mert azokat műteni szokták.
nem
másfél évig szedtem Diane 35-öt aztán el is műlt.
Azóta sincs semmi .
Ez kb. 12 évvel ezelőtt volt
Szerintem ne kezdj parázni, a szervezetünk nem óramű, se nem gép.
Annyi impulzus ér bennünket, hogy átmeneti zavar szerintem teljesen elfogadható. Életmódváltás, stressz, tragédia mind-mind bezavarhat. Néhány ciklust meg kell figyelni, ha nem változik, természetesen utána kell járni.
Lehet a hormonszinted kicsit megvaltozott, vagy kesobb volt peteeres, vagy valami mas.
Ha nem szokott altalaban ilyen hosszu lenni, akkor irany az orvos.
Semmikeppen nem jo varni, mert:
1. ha semmi baj, akkor megnyugodsz, h pl: csak kesobb volt peteeeres, stb.
2. ha valami kialakult ami ezt okozza, akkor meg jobb minel elobb a vegere jarni!
Annó mikor cisztám volt,12 hónap alatt 4szer volt meg.
volt olyan is,hogy 41 napból 23napot meg volt.
nekem sincs semmi bajom,csupán annyi,hogy nem kell annyi cuccot vennem azokra a napokra.
További ajánlott fórumok:
- Írj egy betűt, a következő ír hozzá még egyet. Minél hosszabb legyen a szó. Ha már nem bővíthető kezdd új betűvel.
- Igaz, hogy áprilistól megszűnik a hosszabbított GYES, a tartós beteg gyerek után?
- Mi a furcsa abban, ha valaki hosszabb ideje egyedülálló és nem keres párt?
- Mit csináltok, ha hosszabb ideig fáj a fejetek?
- A nagyon szép barátnőimnek hosszabb ideje nem alakul ki párkapcsolat
- Mitől lehet egyre hosszabb a ciklusom?