Mit csinálnátok a helyemben? Munka... (beszélgetés)
Hú! Köszi nektek. Ez jól megvilágította. Hát persze! (homlokomra csapok mindjárt), beszélje meg a barátjával!
Köszi, köszi nektek! :)
Én beadnám.
Nem az ismerősödön múlik,hogy a barátot kirúgják-e vagy sem,a másik meg az,hogy szerintem nem nagyon lehet válogatni manapság az állások között.
Persze kedves a barátodtól,hogy nem akarja emiatt beadni,de mondjuk ehhez azt is tudni kellene,hogy milyen anyagi körülmények között él.Akinek bukóban a hitele,nincs pénze a csekkekre meg egyebek,az szerintem nem gondolkozna.
"Egy igaz barátság miden próbát kiáll. Ha nem, akkor nem is volt igaz barátság." - szokták mondani.
Szerintem nem kell, hogy a barát háta mögött történjen a jelentkezés. Meg kell beszélniük, hogy mi a helyzet. A mai világban minden pénzt meg kell fogni, ezt szerintem egyértelmű. Főleg, ha munka nélkül vagyunk, és ez egy lehetőség, hogy elhelyezkedhessünk.
A barátok amúgy is mindent megbeszélnek, és megértik egymást, egymás döntését. :-)
Sziasztok. Röviden leírom a dilemma okát (igazából egy ismerősömé, de akár az enyém is lehetne):
Lenne egy klassz munkahely, ahová valószínűleg fel is vennék ismerősömet, viszont ott dolgozik az egyik legjobb barátja, akit 100%, hogy kirúgnának, ha ő odamenne, mivel a feltételeket x határidőre nem fogja tudni teljesíteni az a barátja, de az én ismerősömnek meg alapból megvannak azok a képesítései.
Jelenleg munkanélküli, de nem akarja beadni. Én sem biztos, hogy beadnám, elvégre úgy jönne le a dolog, mintha ki akarná túrni. Ti beadnátok a munkára a pályázatot vagy inkább hagynátok?
A válaszokat köszönöm előre is. Jobb, ha kívülről is látja valaki a dolgot.
További ajánlott fórumok:
- Ti mit csinálnátok, ha kétes üzeneteket találnátok a párotok Facebook-ján?
- Mit csinálnátok a helyemben? :S
- Ti mit csinálnátok a helyemben? Voltatok már ilyen helyzetben? Szerelmes vagyok?
- Nagyot csalódtam a barátomban. Ti mit csinálnátok a helyemben?
- A munkahelyemről 2x6 hónap eljöttem táppénzre 2 év alatt.Ha munkáltatók lennétek mit csinálnátok velem?
- Ti mit csinálnátok a helyemben? Elmondanátok a párotoknak?