Mire készüljünk fel az első oltással kapcsolatban? (tudásbázis)
Eddig három oltáson vagyunk túl,különösebb gond egyiknél sem volt.Sikerült úgy elterelni a figyelmét a szúrás pillanatában,hogy alig vette észre az egészet.Mindhárom elôtt adtam azért kúpot neki,elsônél semmi nem volt,2.-3.-nál egy pici hôemelkedés.
Hamarosan kapjuk a következô oltást,most,hogy már nagyobb(1 éves)kiváncsi vagyok könnyû lessze elterelni a figyelmét.
Az elsővel nem volt semmi hőemelkedés, a másodikkal is csak egy pici, úgyhogy nem kellett a kúp. A harmadik még hátravan:(
A lelki része nekem nagyon rossz volt (egy hétig paráztam az első oltása előtt:O). Az első után olyan sírást csapott, hogy mikor kijöttünk teljesen megszeppent gyerekek voltak a váróban. A másodikat is végigsírta, helyesebben üvöltötte:(
Ja, és utána aluszékonyabb volt, és többször kért cicit:)
A mostani oltások már jobbak, mert már szinte a láz sem jellemző.Nekem most egyszer sem volt probléma az oltások után.
4 évvel ezelőtt meg minden oltás után belázasodott a fiam.
Ezekre az ujj hatóanyagokra már nem lázasodnak be a gyerekek,de ha igen előre nem kell belenyomni a kuppot csak ha lázas.Minek feleslegesen terhelni a szervezetet?
De a borogatás nagyon fontos .Én ilyenkor pl.harisnyát adok a picire és oda rakok alá egy pici vizes mull lapot.
Mindkettőtöknek osztom a véleményét.
Kisfiammal nem volt semmi gond oltás után, de Biababának volt, hogy felment 39.2-re a második oltás után. Én meg ott bömböltem fölötte, mert nem akart lemenni.
Tanultam az esetből, és még a dr bácsinál beadtam Neki a kúpot.
Azóta nem volt oltás miatt magas láza.
Borogatni viszont mindenképp érdemes.
Szerintem leginkabb a lelki teherre. A picik altalaban eleg rossz neven veszik a szurit. Mihamarabb vedd fel es probald megnyugtatni, esetleg megszoptatni. Nalunk a 2 hos oltasnal nem volt semmilyen reakcio, csak a 3 hos oltastol volt pici laza, de mivel vidam volt nem is kapott lazcsillapitot.
Ha fajlalja a combijat oltas utan, regi zokni korcat vagd le, es egy vattapamacsot marts hidegvizbe, majd par percre dobd be a fagyoba, es azt tedd az oltas helyere. A zoknikorccal tudod rogziteni.
Szia,
Csupán csak arra kell figyelni, hogy belázasodik-e. Ha igen akkor kapjon 1 lázcsillapító kupot.
Fiam mindig belázasodott az oltásoknál, ugyhogy már a drnéninél megkapta a kupot. (Igy csak höemelkedése volt)
További ajánlott fórumok:
- Magyar vizslát szeretnék, mire hívnátok fel a figyelmemet tartásával kapcsolatban? Köszönöm a segítséget előre is! :)
- Használt autót veszek, életem első autója lesz. Mire kell odafigyeljek a vásárláskor, mit kérdezzek a kocsival és szerződéssel kapcsolatban?
- Mire kell figyelni hőségben az állatokkal kapcsolatban?
- Tapasztalatok az ingaheréről - 2 éves kisfiammal kapcsolatban mire számíthatok?
- Internet kapcsolat nélkül mire lehet használni egy számítógépet?
- Van köztetek orvos (belgyógyász, háziorvos), aki felnőttkori bárányhimlő oltással kapcsolatban tud segíteni?