Milyen tünetekkel jár együtt a belső aranyér? (tudásbázis)
Valóban járhat ilyen tünetekkel egy aranyér, nem feltétlenül daganat. Viszont az a tuti, hogy megnézeted szakemberrel, nem csak háziorvossal.
Amúgy nekem a házidoki vizsgálat nélkül mondta, hogy ez 100%, hogy belső aranyér. Azért elküldött a sebészetre, ahol csak ujjal vizsgáltak és ott azt mondták, hogy nincs is. Végül a tükrözésen kiderült, hogy tényleg van és tényleg csak aranyér.
Sziasztok! Sajnos olyan problémám van, hogy pár hónapja székeléskor élénkpiros vér volt a wc papíron, néha a székleten is, a wc-zés fájdalmas, szúró érzéssel járt. A vérzés akkor nem jelentkezett, ha nem volt kemény a székletem. Más panaszom nem volt. Először repedésre gondoltam.
Aztán csak elmentem a háziorvoshoz, aki megvizsgált és belső aranyeret állapított meg, kaptam kúpot, a vérzés úgy néz ki, el is múlt, viszont azóta sokszor fáj a fenekem ülésnél, kellemetlen érzésem van, sokszor érzek székelési ingert és úgy, hogy nem ürülök ki teljesen, székelésnél pedig érzem azt a valamit. Lehet így a belső aranyeret érezni, okozhat ilyen panaszokat? Egyébként azóta a gátamnál is van egy megduzzadt csomós érzés, az meg mintha külső aranyér lenne, mintha vérzett is volna már enyhén. Kértem sebészetre időpontot, de az még odébb lesz. Szerintetek előfordulhatott, hogy a háziorvos a belső aranyeres csomót összekeverte egy daganatos csomóval? Kell ettől félnem, hogy daganat? Egyébként nem vagyok még 30 éves sem.
További ajánlott fórumok:
- Volt már valakinek belső aranyere?
- Terhességre utaló tünetekkel mikor érdemes tesztet csinálni?
- Ez utalhat belső aranyérre?
- Állítólag előfordulhat, hogy egy belső szervben lévő daganat szétesik. Ez milyen tünetekkel jár?
- Szülés után kialakult külső-belső aranyérre milyen készítményt használhatok?
- Belső aranyér injekciós kezelés tapasztalatok (szkleroterápia)