Milyen tisztálkodási termékeket kell vásárolnom az újszülött babámnak? (tudásbázis)
Ja, és amiket felírt:
-fürdetőkenőcs
-alkohol (a köldökápoláshoz)
-"hexa" hintőpor a köldökre
-bóraxos popsikenőcs
-bóraxos glicerin(legyen kéznél, ha esetleg szájpenészes a baba, de ha érzékeny a mellbimbód a szoptatástól, arra is jó)
-kúp, láz ellen (szerencsére még nem kellett)
- K-vitamin
-D-vitamin
Ezen kívül, ami kell még: popsitörlő ízlés szerint, fülpiszka (köldökhöz), vattapamacs. Meg még legyenotthon Canesten kenőcs, és neogranormon kenőcs, ezek jók pelenkakiütésre.
Szia!
Mi CSAK AZT használjuk a babának, amit a gyerekorvos felírt. Ja, plusz még popsitörlőt. Eleinte utálni fogja, mert hideg, de aztán megszokja. Persze lehetne langyos vízbe mártott papírtörlővel germózni, de sztem nem érdemes, nekem nem jött be.
Nekem a VÉDŐNŐ adta ide a biankó recepteket, ha megszületik a baba, akkor kell kitölteni névre. Sztem a gyerekorvos ügyében is kérdezd a védőnőd. Hacsak nem akarod máshova járatni, mint a körzeted (ezt is lehet, csak tök macerás egy picikével átbumlizni a városon, h orvoshoz vidd. Mert eleinte legalább havonta menni kell.).
Szóval, én nem használnék semmi mást, csak a gyógyszertárit. Olcsó is, és nem allergizál.
Ja, és nálunk úgy volt, h csak a védőnőmmel találkoztam rendszeresen a szülés előtt. Amikor hazeengedtek a kórházból, kijött a doki és a védőnő, akkor találkoztunk először a dokival.
A mi gyermekorvosunk ugyan nem ír fel semmi féle babaápolási cikket, a szülőkre bízza, hogy mit használnak.
Javasolni egyedül a Baba szappant szokta, egyébként a szülők pénztárcájára és fantáziájára bízza. Nedves törlőkendő: nem feltétlen kell illatosítottat venni, de a bőrápoló és popsi bőrének ápolására szolgáló anyagokkal kezelt törlők sokkal finomabbak mint a nedves pelenka. De egyébként a baba bőre fogja meghatározni, hogy ki mit fog használni.
szia
amit az orvos felír bőven elég,attól függ milyen érzékeny lesz a kicsi bőre.nálunk nem volt elég jó amit felírtak Eucerin fürdőolaj kellett,tusfürdő és testápoló mert felázott a magzatvízben a babám bőre.amúgy kaptok a korházban baba csomagot legalábbis mi Zalaegerszegen kaptunk ajándékba,volt benne tusfürdő, babasampon, popsitörlő popsikrém és még rengeteg termékminta ami jó sokáig elég volt kitartott.
További ajánlott fórumok:
- Kézműves termékeket kedvelők gyertek!
- Mit tennétek, ha megütne a párotok, 5 napos újszülött közös gyermeketekkel a kezedben?
- Egyik ismerősöm az újszülött babájának a Daevon Dante nevet adta. Te megtennéd ezt a gyerekeddel?
- Magyarországon termelt,vagy gyártott MAGYAR termékeket keresek, van még ilyen?
- Fertőtleníted valamivel a boltban vásárolt termékeket?
- Milyen babaápolási termékeket használtok újszülött csecsemőnél?