Milyen szempontok alapján választotok gyermekeiteknek vitaminkészítményt? (beszélgetés)
Én most hagyom a fiamat (4éves) szinte minden nap vagy mandarint vagy narancsot facsarni. Nagyon élvezi..Már várja, mikor hazajön, hogy facsarhat. Aztán lelkesen issza (meg közbe bekap 1-1 falat gyümölcsöt). :)
Mikor játszik, adok alkalmattán mindig a szájába almadarabokat, narancsot, banánt, vagy amilyen gyümölcs van itthon éppen..Így előbb megeszi, mintha az asztalhoz ültetném:)
Zöldséget meg adok minden mellé. Szendvicsekhez most télen (nyáron ugye nagyobb a választék friss zöldségek terén, így télen más a helyzet)lilahagymát vagy póréhagymát adok.
Meleg ételek mellé sokszor rakok csalamádét vagy főtt zöldségeket (brokkoli - amit amúgy nem szeret, elmondta korábban többször, de megeszi krumplipüré és hal mellé mégis;D, kukorica a nagy kedvence, belekeverem a rizsbe, borsót, répát is főzök ki többminden mellé...Nekem mázlim van, hogy végülis nem kell erőltetnem, hogy megegye, mert ott van a tányéron, s kanalazza, mikor megunja, akkor rásegítek a kanalazásban....Én viszont anno nagyon rossz evő voltam, alig ettem valamit, tudom, milyen nehéz, ha nem akar valamit a gyerek megenni..Tömni ugye nem lehet....
Én eddig vastartalmú szirupot adtam neki, ami amúgy az étvágyát is növelte, meghát ő ugye vashiányos..Most szüneteltetem, helyette d-vitamint adok (még tavaly írta fel a dokinő, mert elég sápadtarcú a fiam, örökölte tőlünk..) neki egész télen...
Az orvos altal felirt speci cseppeket kapja babaknak, bar most meg kicsi. Kesobb meg majd a jofele hazi kosztot :) Egeszseges etrend mellett nem kell vitaminpotlas (arrol nem beszelve, hogy ezek a szintetikus vitaminok tobbnyire csak a majat terhelik, mert az egyebkent jelenlevo felszivodast segito aminosavak hianyaban kivalasztodnak).
Nem irod, milyen idos gyerekrol van szo. Nem mindegy.
Vettünk már Béres pezsgőtablettát, Béres rágótablettát. Az első szemet általában odaadom, aztán totálisan el is felejtem.
Én jobban hiszek a kiegyensúlyozott étrendben, mint a vitaminkészítményekben.
Szerencsére a gyerek még az oviban se betegedett meg, maradjon is így!:)
További ajánlott fórumok:
- Gyerekszáj - gyermekeink aranyköpései
- Miért támadják azokat a szülőket, akik vegetáriánus módon étkeztetik a gyermekeiket?
- Nyíregyházán nőgyógyászt kit javasoltok? Ti kit választottatok, választanátok?
- Ti támogatjátok anyagilag a gyermekeitek életkezdését? Ha nem, akkor miért nem?
- Mesélnétek egy kicsit arról, hogy hogyan választottatok nevet a gyermeketeknek (esetleg, ha egyikőtöknek sem voltak előtte kedvencei)?
- Hogy választottak neveket a gyermekeiteknek, és végül mi lett a nevük?