Milyen multivitamint szedtek? (beszélgetés)
Én változtatom 3-6 havonta
Amiket próbáltam és bevált: Gal, multitabs immuno, Béres actival max, centrum, Blade sport
Ez szerintem is így van. Télen nincs napsütés, ezért kell a D vitamin, meg drága a gyümölcs, amiben valószínű kevés a vitamin, gondoljunk csak az almára, amit nagyjából zölden szednek le, nem várják meg, hogy megérjen, mert így tartósabb. Sajnos, az ilyen Tescos, meg Lidlis almák nyáron sem érettek, de a piacokon azért lehet jót kapni.
Egyébként, ha valaki rendesen, változatosan étkezik, akkor nyaranta nincs szüksége semmire.
Aki mondjuk a ketodiétát komolyan veszi, az nem eszik egyáltalán gyümölcsöt, tehát ezek hiányozni fognak. Erre nekem a Life Extension Two-Per-Day multivitamin kapszula-t ajánlották. Ezt az USA-ban gyártják, nem vészes az ára és talán abba azt tették bele, amit ráírnak. Talán arrafelé komolyan veszik a gyártást.
Nem hiszek a multivitaminokban,külön vitaminokat és ásványi anyagokat szedünk.
Yiya és Gal termékeket főleg.
Csak kapszula vagy folyékony/csepp forma jöhet szóba,tabletta nem.C vitamin,D vitamin K vitaminnal,Magnézium biszglicinát, vagy -malát,cink,szelén,kvercetin,astaxanthin,ezeket szoktuk,persze nem
mindig mindent,de a C és D-K vitamin állandó.Én időszakosan szedek még vasat is.
Persze körülményesebb és drágább is ez,mint napi egy multivitamint bevenni,de hátha hasznosabb…
Itt egy elgondolkodtató cikk a vitaminokról:
Több orvos (haematológus, onkológus, gyerekorvos) is a supradyn-t ajánlotta, évek óta azt szedik a gyerekek is, mi is kúraszerűen, anyukámnak épp a héten vettem 50+-osat.
Talán ennek a legjobb a felszívódása, ahogy mondták.
Az tényleg jó cucc, régen én is azt szedtem, jártam vérvételre ahol néztek vitamin, ásványianyag szintet is és mindig a max érték körül volt az eredményem. Sajnos a jód tartalma miatt már nem szedhetem.
Most szedtem receptes D vitamint napi 4000NE-t+CeDeZin Fortet, a D vitamin szintem épp hogy megugrota a minimumot. Vissza fogok váltani BioTechre, csak nem multira.
Van 1000 féle, egyikben ez dominál másikban az.
Melyik volna olyan amiben sokféle vitamin van és nem túl "nagy" dózisokban de hasznos a mindennapokban?
Ti miet szedtek, és miért azt választottátok?
További ajánlott fórumok:
- Adsz-e gyermekednek valamilyen multivitamin készítményt, a téli betegségek elkerülése érdekében? Ha igen, milyet?
- 53 éves "mindig nagyon fáradt"és "egyből elalszik" férfinak milyen multivitamint adjak?
- Milyen napszakban kell bevenni a multivitamint?
- Milyen multivitamint adjak a 3, 5 éves lányomnak, ami nem csinál nagy étvágyat? Jó húsban van, nem akarom, hogy elhizzon!
- Milyen multivitamint ajánlotok fáradékonyság, kialvatlanság és idegesség esetén?
- Csípőprotézis műtét után milyen multivitamin készítményt érdemes szedni? Melyik a legjobb, legtermészetesebb?