Milyen módszerekkel lehet serkenteni a nyirokkeringést? (tudásbázis)
Hát, akkor talán több oldalas leírást is adnak hozzá, mert én pl. nem tudom hol és merre futnak a nyirokerek. A masszázs erőssége és iránya sem mindegy.
A masszőröm, aki pedig egyébként nem kispályás, egyszerűen közölte, hogy nem vállalja be, mert nem akar kárt okozni, menjek ilyen irányú képzettséggel rendelkező masszőrhöz.
Gondolom a nyirokkeringésben okozhat gondot, pl. nyirokerek dugulása, nyirokcsomók begyulladása...és minden amire jó, fordulhat a visszájára is...de csak gondolom, se orvos, se masszőr nem vagyok, viszont a masszőrömben bízom.
Aki végül megcsinálta, az is mondta, hogy bizony nagyon körültekintően kell csinálni, sőt semmilyen olajat és krémet nem szabad hozzá használni, csak hintőport! És kütyü se szükséges, kézzel csinálta, pumpáló mozdulatokkal előbb a fej-nyak felől lefelé, aztán a karokat befelé, és végül a lábak felől felfelé.
És veszélyes!
Szakképzettség nélkül nem lenne szabad semmilyen masszázs végezni! A másik hátának "meggyömöszölése" is lehet akár káros hatással...nem véletlenül kell tanulni ehhez, nem kevés anatómiát is, sőt a nyirokmasszázst jelenleg még csak gyógytornász végzettséggel rendelkező ember tanulhatja és végezheti.
Az emberi testben 2 érrendszer van, a vér rendszere és a nyirok rendszer.
- A vér rendszernek van keringető motorja - a szív, a nyirok rendszernek nincs, ezért nagyon fontos a minél több mozgás, ebben a mozgásszegény időkben.
"A mozgás sok tablettát pótol, a tabletták nem pótolják a mozgást." /BioLaci/
köszi! apukámnak van ilyen csi gépe, igaz, nem az a márka amit te mondasz, de azon is lehet mindenfélét állítani. nekem nem annyira jött be.
azt a teát majd kipróbálom:)
köszi:)
A Maria Treben könyvem szerint (Egészség Isten patikájából) "Akinek a nyirokrendszere beteg, naponta igyék gajajteát! ... tisztítja a vesét, a májat, a hasnyálmirigyet és a lépet."
"A galajnak több fajtája van: a ragadós galaj, a tejoltó galaj és a közönséges, vagy fehérgalaj.
A felsorolt galajféleségek gyógyereje megközelítően azonos.
Itt is hangsúlyoznom kell, hogy a frissen szedett gyógynövény hatóereje lényegesen nagyobb. A virágzó növényt kell gyűjteni júliusban."
Teakészítés: 1 púpozott teáskanál galajt leforrázunk 2 és fél deci vízzel, rövid ideig (2-3 perc) állni hagyjuk.
Naponta 1-2 csésze fogyasztását ajánlja éhgyomorra. Súlyos esetben 4 csésze.
További ajánlott fórumok:
- Alternatív terápiák és diagnosztikai módszerek fizikai, kémiai, biológiai alapjai
- Szuper hatékony és nem túl munkaigényes takarítási eszközök és módszerek érdekelnének, amit az egész házban alkalmazni lehet!
- Milyen módszerekkel lehet fejleszteni a vakon gépelést?
- Óvodába a gyerek ruhájába, cipőjébe, holmijába hogyan lehet bele "rakni" az ovis jelét? Milyen módszerek vannak?
- Vizsgaidőszak alatt milyen legális készítményekkel lehet az agyműködést serkenteni?
- Hogyan lehet a Henna nevezetű test festéket elkészíteni?Milyen módszerek vannak rá, miket kell összekeverni mivel?