Milyen módon lehet Magyarországról egy német vodafon-os kártyát feltölteni? (tudásbázis)
Sziasztok!
köszönöm a sok hozzászólást:)
nem tudok senkit megkérni most kinn sajnos,de vodafone.de-n nem is találtam olyan opciót ahol fel tudnám tölteni,jah és a bankkártyám sem chippes még,csak a következő hónaptól,így még elég nehézkes :S
Na még egyszer. Telefont feltölteni lehet ugye sok mindennel. Automatából, kapirgálós basszal, online bankinges oldalon (az ember saját bankjának elektronikus ügyintéző oldalán), illetve a szolgáltató, pl voda weboldalán. Értelemszerűen a .hu domainre végződő szolgáltatói oldalakon magyar, a .de-re végződőkön német, ésígytovább történik a töltés.
Ugyanígy értelemszerűen egy svájci bank, pl az UBS csak svájci, egy német bank csak német, magyar bank pedig magyar telefon feltöltésére ad lehetőséget.
Én abból indultam ki, hogy ez a topiknyitónak világos, és a probléma a folyószámlák illetve bankkártyák körül van, de a topiknyitó megfogalmazása "magyarországról" marhára nem egyértelmű, hiszen a Deutsche Bank Online vagy a vodafone.de elérhető Magyarországról is, ettől azonban ez még "német" feltöltés lez, viszont lényegesen egyszerűnn az egész móka, ha a feltöltő embernek VAN német bankszámlája kártyával, innentől ugyanis tök mindegy, hogy Berlinben internetezik-e vagy Kuala Lumpurban.
a vodás kártya deutsche bankos számláról is tölthető, de nem értem, miért nem mindegy, hogy a német vagy magyar oldalon tölti fel?
ha a bankszámla nem euró, hanem forintalapú, amiről a töltés megy, akkor teljesen mindegy, hogy a német vagy a magyar nyelvű oldalon csinálja, így is-úgyis a bank fogja a forint-euró-konverziót elvégezni, nem túl jó, de elfogadható árfolyamon.
egyébként én itt svájcban simán tudtam vásárolni, stb az interneten a magyar, citibankos, forintfolyószámlához tartozó maestro kártyámmal bármilyen svájci oldalon, szóval ez nem akadály. lényeg, hogy a voda oldala lehetőséget ad a feltöltsére, és elfogadja a kártyatípust (hitelkártya vagy 3jegyű kóddal rendelkező cirrus/maestro kártya).
írta, hogy Vodafone-os
a német Vodafone oldalon bankkártyával keresztül fel tudja tölteni, de hát a magyaron akarta... :S
További ajánlott fórumok:
- SPAR Magyarország matrica - Ingyenes csere-bere fórum
- Szerinted ki képviselje Magyarországot a 2012-es Eurovíziós Dalversenyen?
- Miért nem képes miattam feltölteni a telefonját?
- Leggyakoribb utónevek a mai Magyarországon
- Túra- és kirándulóhelyek Magyarországon és környékén
- Tudja valaki, hogy OTP automatánál, illetve T-Mobile üzletben milyen összegekkel lehet feltölteni Dominó kártyát?