Milyen meditáció segített? (beszélgetés)
ujkorklub.ucoz.com/load/hangoskonyvek/domjan_laszlo_agykontroll_gyakorlatok/10-1-0-181
Szia!
Itt találsz nagyon sok meditációs anyagot.
Sok sikert.
Az agykontrollos meditációkat egy idő után már hanganyag nélkül is könnyen meg lehet csinálni, és tovább fejleszteni olyan irányba, ami neked jó.
Agykontrollnak is az egyik lényeges része a pozitív gondolkodás. Igazatok van tanulni kell ezt is, kevés ember van akinek ez magától megadatik.
Igen, a sport is sokat segít, a meditációs nyugalom elérésében. Én hosszútávot futok,és a sok kilométer alatt, nagyon hamar szinte éber alfába lehet jutni.
A pozitív gondolkodással megváltozik a világ körülötted, amit érdemes megélni folyamatosan. Ja és van ilyen címmel egy magazin is, amiben lélekemelő írások vannak.
Az igazi meditáció az lenne, amikor az ember magától - nem más vezetésére - mélyül el saját belső világában.
De az agykontrollos meditációk meg azért jók, mert elég jól összetudják kaparni az embert. :D És kiegyensúlyozottságot kapok tőlük.
Én is valami pörgősebb sportot is használok. Próbáltam már a capoira-t, hastáncot, zumbát, fitness kickboxot, tae bot. És azért lájtosabbakat is.
Szerintem is tanulni kell a pozitív gondolkodást. PLáne, ha az ember a szocializáció során negatívat hoz magával.
Én agykontrollosokat hallgatok.
Pl. szeretetfa, békében másokkal, utazás tested templomába, sziget
Igazad van!
Tulajdonképpen ezek kapaszkodók.
jóga, tai chi terén nincs tapasztalatom.
viszont hiszek abban, hogy az ember ezek nélkül is meg tud erősödni. Ahogy az ember beképzel magának betegséget és produkálja a tüneteit, úgy az ellenkezőjét is el lehet érni, csak pozitív gondolatokat kell magad felé sugározni (akár hangosan mondod amit el szeretnél érni, pl. a lelki béke, nyugalom, gyógyulás, vagy akármi más)
Nekem meg a jóga nem jött be. Kos vagyok, számomra rémesen unalmas. :p
Meditációkból olyat érdemes először keresned, ami vezetett. Tehát mondják a szöveget.
Tai chi, harmonizálja a testet és a lelket. Lassú mozdulatokból áll, de dinamikusabb, mint a jóga.
Van olyan meditáció (jóga, tai chi) ami segített neked lelkileg?
Megerősödtél tőle?
További ajánlott fórumok:
- Otthonszülők - ki segített, milyen tapasztalataitok voltak?
- Jóga és meditáció
- A meditáció maga a csoda, mely meggyógyít téged és a világot.
- Szeptembertől kötelező meditáció és relaxáció oktatás
- Aloe Vera milyen betegségekből segített meggyógyulni?
- Imádok főzni. Számomra a főzés olyan, mint egy meditáció.