Milyen esetekben húzzák ki a lyukas fogat? (tudásbázis)
Hát igen a 6-os fogam, felülről és oldalról is látszik, kint van a lyuk a szélén, és már nem fehér hanem fekete:D szval úgy néz ki mintha 1/4 fogam hiányozna:/
Köszönöm
max. pár hónapja lehet ott
Én most pont fogászatra járok, úgy fél éve. Nekem több hónapi gyökérkezelés után húzták ki az egyik fogam. Szóval, először tuti megpróbálják megmenteni, aztán, ha nem sikerül, akkor húznak.
Én ennél a fogamnál már alig vártam, hogy kihúzzák, úgy bedurrant, hogy már a fél fejem fájt tőle:(
Vagy még akkor sem húznak! Konkrétan a fogam 2/3-a hiányzik, gyulladt volt, mégsem húzták ki.
Amennyiben menthető, biztosan nem húznak. Azt mondják, még mindig egyszerűbb a gyökérre ráépíteni a fogat, mint alulról építeni az egészet.
Nekem vagy 4 éve fúrták fel az egyik hátsó fogam ügyeleten. Amikor mentem a dokihoz, hogy be is kellene tömni, beszólt valamit, ott is hagytam!
Most, 4 év és egy szülés után be lesz tömve a fogam. Előtte leellenőrizte a gyökereket, meg csinált egy RTG-t. Maga a lyuk akkora, hogy 3-4 paradicsommag simán belefér, tehát bazinagy!
Szerintem simán be lehet tömni.
Dehogyis, ha megmenthető, akkor megmentik.
Szépen betömik:)
További ajánlott fórumok:
- 3 évesen kötelező óvoda - milyen esetekben menthet fel a jegyző vajon?
- 7 éves kisfiam lyukas, hátsó tejfogát ki akarja húzni a doktornéni, engedjem?
- Milyen esetekben lehet kíváncsi egy férfi arra, hogy van-e párom?
- Milyen esetekben dudálsz?
- A Biblia szerint milyen esetekben megengedett a válás? Csak paráznaság esetén?
- Ki tudnak húzni olyan fogat aminek a nyaka tehát a fognyak teljesen lyukas?