Milyen digitalizáló táblát vegyünk a 13 éves fiamnak? (beszélgetés)
Köszönöm :) örvendek ennek :)
Hú,nagyon ügyes vagy ^-^!Klasszak a műveid,tetszenek!
Ó igazán kedves tőled, köszönöm (^-^)
Köszi ^^
nos, mi sem egyszerűbb, itt az oldalam :)
[link]
Sok sikert az alkotáshoz ^-^!Szívesen megnézném én is a rajzaidat!Kíváncsi lettem.
Én inkább a fantasy vonalat szeretem. A digitális festés új korszak nálam :) majd kiderül mit tudok kihozni belőle :)
Köszönöm szépen ^-^!Te miket szeretsz rajzolni?
15 éves koromban kezdett érdekelni a manga rajzolás,valamiért ez áll hozzám a legközelebb,ezt a stílust fejlesztettem leginkább az évek során és szeretném ezután is.
Szerintem is jó, ígéretes. Bár egyáltalán nem az én világom a Manga. :)
Kisfiammal délután elolvastatom az itt leírtakat.
Én most már úgy szoktam,hogy papíron megrajzolom a rajzot,kihúzom a vonalakat zselés tollal (nekem így kényelmesebb),majd bescannelem ezt a rajzot és főképp a háttereket csinálom meg a rajztáblával.Régebben úgy csináltam,hogy a ceruzával rajzolt rajzot scanneltem be és a kontúrokat is a rajzprogrammal,rajztáblával csináltam meg.Én jobban szeretem a kontúrozást még papíron megcsinálni,viszont ha esetleg elrontok valamit,az sem baj,mert akkor scannelés után ki tudom javítani a rajzprogrammal.Egyébként ugyanúgy meg lehet csinálni rajztáblával is mindent,csak nem akarom annyit bámulni a monitort,egy idő után már sok a szememnek.
Köszi szépen minden infót!!! Okosodtam:) De azért szívesen olvaslak továbbra is benneteket!
Ugyanolyan,mintha papíron rajzolnál,csak a monitort kell nézned,ott látod,hogy hova kell tenni a kurzort.Mindig a kurzort,a monitort kell figyelni,a táblára szinte soha nem kell nézni (legalábbis én nem nagyon nézek rá).
Köszönöm szépen ^-^!Elég sokat dolgoztam vele,de néha nagyon türelmetlen voltam és nem minden sikerült ezért úgy,ahogy akartam,úgyhogy fel akarom még kicsit javítani,mielőtt közszemlére teszem ^-^.
Egyébként a jó rajztábla mellé kell egy jó rajzprogram is,én a manga studio-t használom,képregény rajzoláshoz nagyon hasznos,főleg a hátterek miatt és a paint tool sai-t,azzal a festést lehet tök jól imitálni.Nem tudom,hogy a fiad milyen irányba szeretne elindulni,de ha képregény rajzolás,akkor ezek a programok nagy segítséget nyújthatnak.
zajaz90: és ezt a Trust-tal rajzoltad egy az egyben?
Egy technikai kérdésem van, mert erre a választ nem látom a videókban sem: tegyük fel rajzolsz egy háromszöget. Kész van. Felemeled a tollat. Utána pontosan az egyik sarkából kiindulva akarsz vonalat húzni. Honnan tudod hova kell rakni a cerkafejet? Mutatja a monitoron, hogy hol "áll" éppen a ceruza? Bocs, ha bugyuta, de ezen (is) évődtünk tegnap:)
Jesszus, ez rohadt jó szerintem! Büszkén tedd csak ki nyugodtan!!!
De remélem nem a pad alatt azért..!:)
Nem vagyok egy ász de láttam nálam rosszabbakat. Utólag annyira nem bánom. Így mehettem a saját fejem után :) Amúgy azután évekig nem rajzoltam semmit szinte. Most kezdek visszatérni az elmúlt 2-3 évben :)
Sikerült sok megvágás árán felszenvednem egy képet ide,nem értem ezt a méret korlátozást...ilyesmiket rajzolok én,bár ez még az átjavítás előtti állapot,de szeretem ezt az oldalt ^-^.Újrarajzolás után tök jól fog kinézni ^-^.
Én nem művészeti középiskolába jártam,ezért sem mertem grafikusnak jelentkezni.Pécsi vagyok,ott tudom,hogy van egy ilyen suli,a többi városban nem tudom,gondolom,Pesten több is van.Egyébként nem hiszem,hogy követelmény lenne a művészeti középiskola a felvételinél,de az biztos,hogy nagy előny.
A rajztábla rajzfelületére visszatérve pedig tényleg nem számít annyira a méret.Inkább azt fura kicsit megszokni,hogy nem le nézek rajzolás közben,hanem a monitorra ^-^.
Amúgy a grafika nagyon nehéz ügy, de főleg művészeti szinten. Ha megrendelésre dolgozol akkor a realizmus felé kell menni és nem azt csinálod amit akarsz. Vagy azt csinálod amit szeretsz (irányvonal) de nem biztos hogy kereslet is lesz rá. Én per pillanat a két szék között vagyok XD
Ez a baj a mai oktatási rendszerrel. Csak a jegyek, meg a pontok, meg hogy milyen suliba jársz - ezek számítanak. Lehet, h nálad sokkal bénábbak, tehetségtelenebbek bejutottak, és te sokkal többre vihetted volna... No comment...
Jó nem tudom most hogy van. Nekem azért nem sikerült mert kereskedelmi suliba jártam... Mindegy volt jó vagyok-e vagy sem.
Na, most megint jól megnyugtattál... Waldorf-ba tervezzük vinni.
Illetve bocsi; skacok, vagy fiúk-lányok..:)
Iparművészeti. De előtte jó nevű rajzos középiskola kell másképp nem jut be
Srácok, amúgy még nem ástam bele magam, mert a fiam 7. osztályos, de érettségi után grafikusnak tanuln milyen lehetőségek vannak itthon? Ugye nem csak egyetem:) ?
Sose leszel teljesen elégedett szerintem, de addig jó, mert akkor fejlődni akarsz, és ez visz előre; sarkall további javulásra! Igen, rakj fel képet, szívesen megnézném!
További ajánlott fórumok: