Milyen ágymatracot érdemes venni, ha fáj a hátam? Tapasztalatokat várok! (beszélgetés)
:)
Szia!
A forgolódás szemszögéből nézve lehet, hogy a matraccal van a baj, a másik fele hiszti! ;)
Viccet félretéve, ha valamiben az életünk több, mint harmadát töltjük, akkor nem árt jól megválasztani, hogy passzoljon is hozzánk.
Üdv:
Ifj. Hahn Gábor
Szia... én állandóan forgolódom éjszaka, néha fel is ülök, olyankor rá nézek a páromra is, és arra késztetem, hogy ő is váltson pozíciót...
Biztosan a matracunk nem jóóóóó!
Ez igaz...:)
De ha vesz az ember ennek többszöröséért egy matracot, ami nem jó neki, az sokkal rosszabb!
Üdv:
Ifj. Hahn Gábor
Szia!
Aki nem változtatja a pozíciót, az tökéletesen alszik! ;)
Arányaiban azért mindenkinél megvan, hogy hogy alszik. Erről érdemes megkérdezni a párodat. Próbáljátok ki, hogy ha felébredtek, nézzetek rá a másikra, hogy milyen helyzetben fekszik!
Elfordulni elfordulnak az emberek, változtatják a helyzetüket, de az alappozíció általában nem változik nagyban - hacsak valaki nem alszik valami miatt nagyon nyugtalanul.
Ha valaki nagyon sokat forgolódik, az például lehet annak is az oka, hogy túl kemény matracon fekszik, ami elnyomja a vérkeringését - így egyfajta védekezési mechanizmusként változtatjuk a helyzetünket.
Üdv:
Ifj. Hahn Gábor
Én azt nem értem hogy attól függ hogy alszom!Mindig máshogy,sőt egy éjszaka alatt többféleképpen....
Ki az aki lefekszik pl bal oldalt és úgy is ébred mert nem fordult el semerre????
Szia!
Pedig ott kellene megpróbálni, még ha hülyének nézik is az embert.
Ha nagyon nem foglalkoznak a "beteggel", akkor érdemes lehet elmenni egy magánrendelésre, ott biztos, hogy oda fognak figyelni és nem röhögnek ki!
Üdv:
Ifj. Hahn Gábor
Szia!
Általánosságban nincs olyan, hogy „jó matrac hátfájás ellen”! Ami egyénlieg működött valakinél, az nem biztos, hogy nálad is fog. Ugyanis, nem mindegy, hogy valaki 50 vagy 100 kiló, oldalt vagy háton fekszik, mennyi idős, mi a komfortzónája.
Attól függően, hogy mennyire fáj a hátad, érdemes lehet orvos véleményét kikérni a megfelelő fekhelyről!
Milyen matracon fekszel most? Milyen pozícióban? Hány kiló vagy? Milyen magas?
Ha ezekre válaszolsz, közelebb tudunk kerülni a megoldáshoz, de még mindig nagyon messze leszünk attól, hogy pontosan tudjuk, hogy melyik lenne számodra a megfelelő matrac. Ahhoz ugyanis elengedhetetlen kipróbálni, lehetőleg minél többet!
Egy fontos tipp: Nem a kemény matrac a jó matrac, hanem amelyik megfelelően alátámaszt! Ne dőljünk be a népi hiedelmeknek… ;)
Üdvözlettel,
Ifj. Hahn Gábor,
2 db 80*200
18e/db
Ezért gyűjtök tapasztalatokat....
milyet cseréltek le,melyik nem jó?
költözés miatt nem férünk el, és így meg kell válnunk tőle
egy éves
alig használt
és fele áron odaadjuk!
nekünk van D o r m e o Orthopedic matrac.
eladó kettő
ha érdekel...
Szia! Szerintem is mindegy a márka. Nekünk egyébként Rottex van. Van honlapjuk is.
Az fontosabb, hogy miből áll. Mi a kókusz matrac mellett döntöttünk és nagyon bevált. Fontos, hogy kemény legyen, mert akkor pihen a gerinc. Szóval a rugós vagy szivacs matrac nem jött be. Én csakis kókuszt vennék újra is. Ebből is vannak különböző keménységűek. A miénk egy kicsivel puhább mintha a földön aludnánk.
Én azt javasolnám tehát, hogy ne márkához ragaszkodj, hanem bármilyen márkát ráfekvéssel próbálj ki. A derékon pedig csak a kemény segíthet, szerintem.
szerintem a márka majdnem mindegy, az a fontos, hogy nem süppedjen be alattad, tehát minél keményebbet jó választani.
nálunk a férjemnek fájt a háta, rottex matracot vettünk a lehető legkeményebbet, azóta semmi baja.
és próbáld elhagyni a párnát, nem tesz jót a gerincnek.
Szia!
Én egy Cargo matracot használok már kb.8 éve és sajnos jelentős súlyom van. Ezt ezért írom le, hogy így is lehessen árnyalni a különbséget. Előzőleg is matracos ágyam volt, olyan METRO-s, olcsó matraccal, amit max.3 évente kellett cserélni.
A Cargo nagyon megkéri az árát, de az a hátamnak és a derekamnak nagyon jó. Időközönként(kb.2 havonta)fordítgatom, (keresztben-hosszában) és mondhatom, hogy a mai napig olyan, mintha új lenne.
A lányomnak Dormeo van, nála azt használok, az is kényelmes, de az időtállóságáról nem tudok nyilatkozni, mert csak vendégségben használom.
Jó választást!!!
De jó lenne ha én is így lennék.....
Mennyibe kerül?2 személyes vagy 1-1?
További ajánlott fórumok:
- Új házat szeretnénk venni csak emésztős, nem csatornázott.Nagy gond ez?Drágább?Tapasztalatokat várok...
- Projektoros, zenélő altatást segítőt érdemes venni? Tapasztalatokat, véleményeket várok..
- Milyen ágymatracot tudnátok ajánlani?
- Hol lehet tartásjavítót venni a hátamhoz?
- Elítélendő, ha szeretnék külföldön tanulni (csereprogramban részt venni) egy gyerekkel a hátam mögött?
- Milyen ágymatracot vegyek 3, 5 éves kisfiamnak?