Mikor voltak nagy Covid hullámok, ez hogyan történhetett? (beszélgetés)
Szerencsétlen :/ Több intézetben, otthonban is nagy balhét okozott. Eleve legyengült, sok betegséggel küzdőknek végképp betett.
Egy ismerősöm karácsonyra kihozta a nagynénjét az otthonból mint minden évben, hiába mondtuk neki most kivételesen ne tegye. A néni valószínűleg tünetmentesen esett át rajta az ismerősöm meg belehalt. Rohadt nagy lutri volt ki kapja el ki nem és ki hal bele ki nem.
Szerintem az oltás elején lehetett. Ugyanis előtte nem nagyon lehetett mászkálni, kirándulni, talán vásár se volt. Az első oltásokat tél elején kezdték adni, tavaszra fejeződött be. Kérdés a hányadik hullám, és melyiknél lehetett még/ már csoportban csatangolni.
Vegyes társaság, férjem falujából, adventi vásárban voltak.
Nem tudom, hogy oltás előtt-után, régen volt már. Azért jegyeztem meg, mert ekkor kezdtük a betegséget komolyan venni. Korábban már volt egy 50 év körüli ismerős, de esetében ráfogtuk másra.
Akkor te jobban megúsztad :) Tőlem is kérdezte a férjem, hogyan tudtam röpke másodpercek alatt elkapni egy ügyféltől :)
Klasszik "influenzaszerű" tünetek úgy mint láz, torokfájás, tüsszögés, orrfolyás, szemszárazság, de szerencsére pár nap alatt átment rajta is.
Hetekig szívtam férjem vérét azzal, hogy nem akarom tudni mit csinált azzal a fickóval a kocsiban röpke fél óra alatt, hogy a fickó lefertőzte, tőlem viszont együttélve sem kapta el.
Pár napig nem éreztem ízeket és szagokat.
Ezt nem értem. A kirándulás után covidosok lettek. OK, de nem írtad, hogy hány volt alapból covidos, mikor betegedtek le, egyáltalán a buszon kapták-e el egymástól, vagy oltottak voltak-e. Nyugdíjas kirándulás volt, ahol idős, betegek kirándultak alapból, vagy ahogy az én sztorimban, dolgozók, stb...?
Ettől függetlenül sajnálatos, főleg a halálesetek.
Más nem emlékszem rá, de szerintem nem tudták, hogy covidos.
Én mikor covidos voltam a velem élő család, velem egy irodában dolgozó kolléganő nem kapta el. Legalábbis tünetük nem volt.
Mikor a család lett covidos én nem kaptam el, vagy nem volt tünet.
Igaz nálunk a ház nagy, mindenkinek saját hálója, akár saját fürdőszoba is jut és így tök jól szeparálható a nyavalyás családtag, covidtól függetlenül, más nyavalyákat sem ragasztunk egymásra emiatt.
Itt viszont volt egy 9 fős falusi kirándulás busszal, ami után mindenki covidos lett, hárman meghaltak.
Pont ezt akartam mondani. Közös lakásban, mire tünetes lett valaki, már úgyis elkapták a többiek. Vagy nem, később sem.
Mi ugyanúgy csináltunk mindent, mint más betegségeknél. A család felel oltatott, a másik nem.
Egy kórházban dolgozó ismerős mesélte, hogy órákon keresztül egy autóval utaztak valahová öten, és az egyik covidos volt, de senki sem kapta el tőle, pedig még csak maszk sem volt rajtuk.
Mi bezártuk a kisszobába páromat 🤣🤣
Mire a lányom elkapta, be voltunk oltva, ezért nem féltünk tőle. :-) Igaz, ő is oltott volt. Mi többiek sosem kaptuk el.
Mikorra már kiderült hogy valaki covidos már tök mindegy volt. Jó eséllyel elkapták a betegséget, de ez sem törvényszerű. Ismerek olyan családot ahol a egy covidos beteg volt és senki más nem kapta el.
Egy volt az élettér. Szerintem felesleges lett volna kerülni a másikat, csak azért mert nem családtag. Meg pajzsot viselni a környezetében.
A kérdésemet próbáltam röviden megírni, de a lényeg az hogy, akik nem családdal, hanem lakótársakkal albérletben éltek pl, és ott valaki covidos lett, akkor hogyan oldottátok meg a közös életet? Úgy értem konyha, fürdő használata, felvett e az illető maszkot, vagy már úgyis mind1nek ítéltétek a helyzetet? Féltek a többiek, hogy elkapják e?
További ajánlott fórumok: