Mikor szoptatás alatt a kistesóval próbálkoztatok mit tettél ennek érdekében? (beszélgetés)
10 hónapos korában hagytam abba a Cerazette szedését, mindjárt utána be is állt a ciklusom 28-30 napra, 2 hónappal később neki is álltunk a kistesónak. A lányunk most 16 hónapos múlt, a nappali szopit már elhagyta és mellette 9 hetes múlt a terhességem :) Most azon dolgozunk hogy az éjjelit is sikerüljön elhagyni. Nem tettünk semmi extrát, csak élveztük az életet, egymást, meg elkezdtem terhesvitamint szedni (aminek amúgy nem vagyok nagy híve), mert a szoptatás eléggé lemerítette a tartalékaimat, jól jött a pótlás :)
Nekem mondjuk könnyű volt nagyjából tudni mikor van peteérésem, voltak ráutaló tüneteim, ilyenkor kicsit bújósabb voltam ;)
Szia!
A lányom 26 hónapos még mindig szopik. 20 hónapos korában lettem újra várandós, akkor kb. még 5x szopott (nappalt és éjszakát beleértve). Bár volt menzeszem, de nem voltak szabályos ciklusok 30-45 nap között ingadoztak.
Ez szerintem alkati kérdés lehet.
A barátnőm pl. nem esett teherbe, amíg egyszer is szoptatott egy nap, amint abbahagyta 2 hét múlva terhes lett.
Próbálkozzatok szorgosan:)
mi nem védekezünk, még szoptatok, 17hónapos fiacskám a kelleténél többször is rájár a cicire..kb minden nyikkra kéri:) 15hós korában jött meg először, de addig se védekeztünk és azóta se, eddig nem vagyok terhes, nem tudom a szopi miatt-e..
mindenesetre ha bekopogtat a babó, örülünk:))
Szoptatás alatt megnő az ún. prolaktin nevű anyag a szervezetben, ami gátolhatja a peteérést. Ugye a teherbeeséshez kell peteérés, ennek hiányában nem nagyon lehetséges.
Lehet várnotok kellene, amig a baba abbahagyja a szopit, vagyis na próbálkozhattok, mert elvileg a szoptatás nem ad védelmet a terhesség ellen, de lehet akkor jön majd össze, amikor már nem szoptatsz.
Ha csak kizárolagosan szoptatsz akkor nem biztos, hogy van pete érésed. Nekem addig ameddig el nem hagyta a lányom nem volt. Igaz szabályos ciklusaim voltak, de az orvosom szerint nem volt peteérésem és lehet is benne valami mert addig amíg a lányom szopizott (pedig akkor már csak 1x tette) nem is estem teherbe. Amikor abbahagyta akkor 6 hétig nem jött meg orvosom szerint ez is ok volt mert kicsit felborult a hormon háztartásom utána rögtön terhes is lette.
39 hetes kismama
Persze a szexen kívül.
Nincs menzesz,kizárólag csak szoptatok.
Tippeket,praktikákat,saját tapasztalatokat várok!
Nagyon szépen köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Ma vettem be az utolsó szem Clostilbegyt tablettát. Holnaptól már lehet próbálkozni a babával?
- Ciklus beállítása babavárás érdekében
- Missed AB után újra próbálkozunk
- H1N1 oltás - terhesség vagy szoptatás alatt
- Babatervező (most próbálkozók:o)))
- Szülés óta most rendeződik a ciklusom, próbálkozunk a kistesóval de nem akar összejönni, miért?