Szerintem simán lehet,hogy előbb utalják a csp-t. 5.-én tudnák elutalni,ami 6.-án van számlán és utána még postán. De erről majd csak nem sokkal előtte tesznek ki infót, ha így lesz. És ezt csak gondolom,nincs infóm és nem vagyok biztos benne.
Nem de a magyar közlöny családi pótlékos résznél ha rá keresel a teljes törvényre van neki folytatása is. Valóban hónap 3adik napjáig kell ki utalni nekik de ha az ünnepnapra vagy munkaszüneti napra esik akkor a rá következő munkanapon utalják. Ezért lehet az hogy most 5 utal 6 lesz levehető. Tavaly novemberben is ugyan így volt. Ott se harmadik napig utaltak ha nem csak 4én és 5 volt levehető. Lett erre hozva egy "kis kapu" hogy ja így esik akkor jogukban áll később uralni nem a hónap harmadik napjáig..
Május egy ugye munkaszüneti nap, másodika is.. úgy már kijön a hétfő, igen. Bár évekkel ezelőtt volt már így, akkor előbb kaptuk. Idén nem hiszem, mert nincs erre keretük.
És a 3.nap az a hétfő.A hétvégét nem számold.Csütőrtök első,péntek 2.nap,hétfő a harmadik.Hétfőn utalnak és kedden levehető.Tehát nem szegnek meg semmit.
(4) A családtámogatási ellátást – az (5) és (6) bekezdésben szabályozott eltéréssel – utólag, a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig, fizetési számlára utalás esetében 3. napjáig kell folyósítani.
Akkor ezt hogy? ( 5-6) egyszeri anyaságiról rendelkezik.