Mikor kell óvodába beiratkozni? Kisfiam szeptemberben lesz 3 éves, és sokan azt mondják, már késő, nem lesz helye. Tényleg így van? (tudásbázis)
Közben megoldódott a probléma, tegnap elmentünk a kiválasztott oviba, és valóban tavasszal lesz beiratkozás, úgyhogy még nem késtünk le semmiről, és megnyugtattak, hogy lesz helyünk.
Köszi a válaszokat.
Április - május - június-ban vannak a beíratások az oviban (település és óvoda válogatja.
De akkor viszont mindenképp menni kell és beíratni a gyerkőcöt, mert utána végképp nem lesz rá már lehetőség.
egy 2. osztályos lány és egy 6,5 éves ovis fiú után már tudom hogy mennek ezek a dolgok.
Remélem tudtam ezzel segíteni.
Tavasszal szokott lenni, úgy tudom.
Érdeklődni viszont muszály már most...
Szerintem nem vagy lemaradva semmiről.
Az én kisfiam is szeptemberben lesz 3 éves és majd tavasszal fogjuk beíratni. Általában a legtöbb helyen úgy tudom március-április környékén van a beíratási időszak.
A beiratás áprilisban van.
De sok helyen nincs elég hely, ott először azokat veszik fel, akik iskola kötelesek, 5 évesek.
Ha kicsivel vagy otthon, kevés az esély hogy beveszik, ha muszáj visszamenned dolgozni, akkor több az esély. Bár volt olyan ismerősöm is aki nem tudott visszamenni mert 4 éves fiát sehová nem vették be helyhiány miatt.
További ajánlott fórumok:
- Gyermekem szeptember óta egyedül jár óvodába, szerintetek felelőtlenség ez?
- Mit reagálnátok hogyan vennétek, ha az iskola a beiratkozás után 1 héttel közölné, hogy szeptembertől máshol működik az iskola?
- 2 és fél éves lesz a kisfiam szeptember 18-án. Hogyan szoktassam le a pelenkáról?
- Hogyan szoktathatnám teljes szobatisztaságra a kisfiam szeptemberig (4 hét alatt)?
- Kisfiam dec. 2-án tölti a 3. életévét, de szeptembertől mennék vissza dolgozni, ha felveszik bölcsibe akkor decemberben átkerülhet az oviba?
- Ha júliusba lejár a gyes és a kisfiam csak szeptemberbe kezdi az ovit, mikor kell visszamenni dolgozni? Maradhatok vele addig?