Mikor érdemes cserélni a borostyánláncot? (tudásbázis)
"A borostyánkő energetikai tisztítása, regenerálása kristályszakértők szerint
A borostyánkő nem ásványi eredetű kristály, hanem megkövesedett fenyőgyanta, de a szerkezete kristályos.
A kristályok szakértői szerint rendszeresen kell a borostyánkövet tisztítani, rezgésszintjét optimalizálni.
Minden energiát hordoz, minden rezeg körülöttünk, mi is rezgünk. Amikor betegek vagyunk, alacsonyabb rezgésszámmal rezeg a testünk, amikor pedig jól vagyunk, boldogok, nevetünk, akkor magasabbal. A kristály állítólag úgy gyógyít, hogy a magasabb rezgés sugárzásával próbálja felemelni a beteg rezgését a rendes frekvenciára. Viszont ereje nem végtelen, előbb-utóbb a beteg alacsonyabb rezgése elhangolja a kristályt. Ha túl sokáig nem tisztítják meg, akkor valóban a betegség, a fájdalom rezgését fogja sugározni. Egyes Reiki-mesterek például kifejezetten érzik, hogy amikor a fogfájós gyerekről leveszik a láncot, a kristályok mintha apró tűkkel szurkálnák kezüket, mintha statikusan fel volnának töltődve.
A kövek tisztítása
A magunkon viselt kristályokat legalább naponta meg kell tisztítani. Állítólag a legjobb módszer a tudati energiával való tisztítás (Reiki), amely képzéssel bárki által megtanulható.
Kristályterapeuták szerint napi tisztításhoz az egyszerűbb csapvizes módszer is elegendő: néhány percig tartsuk hideg folyóvíz alá a láncot és közben képzeljük azt, hogy egy hegyi patak hűsítő vize tisztítja meg a kristályokat...
Nagyon fogfájós időszakban naponta többször is érdemes megtisztítani a láncot. Ha a gyermek éppen nem fogzik, lehet pár nap szünetet tartani.
Ha azonban a testvér láncát örökli meg az ifjabb csemete, akkor komolyabb tisztítás nem árt. Sőt, ami azt illeti, a kristályok átörökítését, továbbadását egyesek kifejezetten ellenzik mondván olyan ez, mint egy kitaposott cipő, hiába van jó állapotban, a nagyobb testvér lábához van idomulva.
A "komolyabb" tisztításhoz kristályok (esetünkben borostyánlánc) rezgését úgy optimalizálják, hogy néhány órára földbe ássák (a kert egyik szegletében) vagy tengeri sóba ágyazzák, feltöltéshez pedig enyhe (nem tűző) napsütésre vagy telihold fényére teszik ki.
Kristályszakértők szerint a lánc viselete uszodában vagy esti fürdetéskor a melegvíz illetbe a vegyszerek (klór, fürdetők) miatt nem ajánlott"
Bármibe, akár a kis keze, ruha, stb...
Nem leszólásként írtam egyébként, csupán megjegyeztem, h én nem mertem.
Méreténél fogva nem tudott volna mibe beleakadni, mert nem "lógott".
A kezecskéivel pedig nem tudta volna semmiképp elszakítani, hiszen - legalábbis a miénken, de gondolom mindegyiken - minden egyes szem külön meg volt/van csomózva. Még én sem bírom elszakítani!
tudtommal csak akkor kel lecserélni, ha kinövi a gyerek
vbernihez hasonlóan nekünk is megvan kezdettől (2 éves múlt), külön nem tisztítom, hiszen fürdéskor naponta tisztul :)
Az én kislányomnak 8 hónaposan vettük és 2 évesen vettük le róla a borostyán nyakláncot. Észrevétlenül jöttek ki a fogacskái, se láz, se megfázás :)
Most lesz 4 éves!
Soha nem tisztítottuk.
Az első 2 fogat rettenetesen megszenvedte a kisebbik fiam, úgyhogy akkor minden mindegy és bármi jöhet alapon vettem neki. A mostani fogakat meg sem érezzük.:)
Mivel nekem még új, aránylag, én még nem tisztítottam, nem vettem le róla.
Pici lányomnak 6 hónapos kora óta van a nyakában a lánc!
Szerintetek mikor kell lecserélni?
Tényleg érdemes tisztítani?
S ti hogyan szoktátok?
Én nem vettem még ki a nyakából azóta!
Most két és fél éves lesz!
Nekünk bevált! Bár nem tudom miylyen lenne nélküle!
Egy évesen kintvolt az összes fogacskája, alig vettük észre!
Nem beteges, és mióta a nyakában van a lánc az alvásproblémái is lényegessen javultak!
Hát nem tudom babona vagy sem, de neki van! A nagyobbik lányomnak nem volt!
További ajánlott fórumok:
- Babáknál mire jó a borostyán nyaklánc?
- Szerintetek mikortól "kell" lecserélni a rácsos ágyot nagyobbra?
- Házra ráfutott borostyánt hogyan lehet leszedni tartósan?
- 6 hónapos babának érdemes borostyánláncot venni fogzásra, vagy ilyenkor már nem szokja meg? Fehérváron hol lehet kapni?
- Használt már valaki fogzási fájdalom csillapításra borostyán láncot? Vélemények érdekelnének.
- Honnan tudom, hogy a borostyánlánc eredeti?