Mik az első teendők pozitív terhességi tesztnél? (tudásbázis)
Jezusatyauristen, te gyerekeket tanitasz?!?!
Mi lesz igy az oktatassal... bele se merek gondolni.
ha hatarozatlan ideig vagyok felveve a munkaba akkor a baba miatt nem rughatnak ki meg ha csak fel eve is dolgozok ott igaz?
kivéve ha épp 30 napnál több idő telik el pl két munka vagyis biztosított jogviszony között.
Én így jártam.
ha több akkor csak abból a fizetésből számolják amiből szülni mész,az előző évet akkor nem nézik.
El kell olvasni, hogy mit rakott fel regimotoros. Oda van írva, hogy a GYED összege az előző naptári év átlagkeresetének 70%-a. Ami azt jelenti, hogyha 2014-ben mész GYED-re, akkor a 2013-as egész éves jövedelmed alapján számolják a GYED-et, ha 2015-ben mész GYED-re, akkor a 2014-es jövedelmed alapján számolják, ha 2014-ben voltál táppénzen, akkor az is beleszámit az átlagkeresetedbe.
nekem meg van egy kis idom. barcsak mar idekoltozne a baba a pocimba :)
Én végig tp- n voltam :/ Muszáj volt.
Hát igen, azért nem mindegy, hogy mennyit kap az ember... főleg pocakosan
Beleszámolják. De hát a tp ugye kevesebb és íg a gyed is kevesebb lesz, mintha az ember dolgozna.
szia. gratulalok :) hat szerintem ha tappenzen vagy azt nem szamoljak bele, de nem vagyok benne biztos. a szamolast illetoen feltettek ide egy szoveget ami a gyedrol szol. lapozz vissza. de majd bizti elmagyarazzak itt a lanyok neked , hogy hogyan mukodik :)
Sziasztok nekem 8 napja késik teszteltem ,pozitiv lett:),ha12hetes korom után elmegyek táápénzre és szülésig táppénzen vagyok akkor hogy számolják ki agyedem?Megvan a kétévem 8-éve vagyok ugyan ott csak sajna minimálon
Meg hát igen nőgyógyász és ha igazolta a terhességet akkor védőnőhöz be kell jelentkezni.Onnan meg ő úgy is segít a vizsgálatokkal
Neked mivel határozatlan a szerződésed nem lesz gondod ami az ellátást illeti.Az hogy egyáltalán igénybe veheted e azt kiszámolják neked.Ha igen csak annyi a lényeg hogy legyen mögötted munkáltató amíg meg nem születik a pici.Én már állományba vagyok és határozott szerződésem van igy kicsit bonyolultabb mert csak január 31ig hosszabbították meg..utána el kell mennem munkanélkülire hogy ki húzzam fedezettel áprilisig mire jön a fiacskám.Ha nem akkor integethetek a gyednek..
A 365 nap, az nem csak munkanap ugye? Tehát pl. Szeptember 1-től kövi év szept.1 az jó, nem? Vagyis szabadságokkal, szünetekkel, hétvégékkel együtt számolják, nem csak a “tiszta” munkanapokat?
persze hogy beleszámít, ha terhesen dolgozol
az oepnél kaptam már fals információt,de az az igaz, hogy a szülés előtti 2 éven belül kell 365 nap munkaviszonynak lennie és a szülés pillanatában is.
Először ugye tgyás, aztán a gyed
Ha már nagyon vártad:boldogan vigyorogni! :)
Én küldtem egy gólyát, ennyit tudtam tenni az ügy érdekében :)
Jó egészséget!
No de most mennem kell szakkört vezetni. Majd írom ide, hogy mi a helyzet :) Köszi a segítséget :)
Lehet kicsit jegelni kéne a babaprojektet
Ha dolgozol az jó,akkor lehet több is lesz :)
Ha babásan végigdolgozok 7 hónapot az is beleszámít igaz?
Nem két év alatt,hanem 2 éven belül.
Teljesen mindegy milyen periódusba meg hány munkáltatótol de a szüléstől visszamenőleg két éven belül legyen 365 biztosított napod.
Olyan bonyolult dolgok ezek. :/
Akkor nekem májusba biztos rosszul mondták a tb-be,ugyanis gyeden vagyok...
További ajánlott fórumok: