Mihaszna vagyok?! (beszélgetés)
Figyelmedbe ajánlok egy fórumot:
Hogyan szabaduljunk meg apámtól?
Sajnos a gyerekeid is ilyenen fognak majd agyalni kicsit később....
Csipkerózsika a társfüggőségről beszélt ami bizonyítottan egy létező betegség.
Azt persze nem tudjuk megállapítani, hogy a fórumindító valóban az-e.
Tgyás és gyed nem jár neki valószínűleg, de gyes igen, ami persze tök kevés.
Igen, azt írja, hogy nem tud főzni és azt is, hogy hazajön a párja és azt mondja, hogy fáradt bármit is csinálni. Nekem ez is elég érdekes... Talán a sika-mika helyett lehetett volna főzni is. Azt is nehezen tudom elhinni, hogy egy szakácskönyvből nehéz lenne főzni.
Na, a fórumindítót nem akarom megbántani, de el kellene gondolkodnia azon, hogy biztos e benne, hogy egy ilyen emberrel kell e küzdenie, illetve a gyerekeinek szüksége van e arra, hogy a gyerekkoruk ilyen körülmények között teljen el.
Ő maga írja lejjebb, h nem tud főzni rendesen.
Hát erről van szó. Minek szül még egy gyereket egy kőbunkónak? Ezt nem előbb kellett volna meggondolni? Ha 8 éve együtt vannak, csak ismerte?! Ráadásul munkahelye sincs, nem tudni megjár e neki a tgyás, gyed. Úhh, na, mit lehet erre mondani?
Hát....én nem tudom...Én egyet sem szültem volna neki, nemhogy egy másikat. Annyira igaz a mondás, ami szerint kutyából nem lesz szalonna...
Lehet előadja a normálist x ideig, aztán megint bekattan.
A bunkó az az is marad.
Az ilyen helyzetben lévő és maradó nőknek nincs önbecsülésük. Ez ilyen egyszerű. Nem szeretik magukat, ezért szükségük van valakire, akitől függhetnek. Persze ez nem egy olyan ember lesz, akitől kedvességet és megbecsülést kapnának, hisz azt a hitük szerint nem érdemlik meg. Ahhoz ragaszkodnak, aki megerősíti a bennük rég kialakult negatív énképet... Ennyi.
Ez most nem a fórumindítóról szólt - vagyis ezt döntse el maga, hogy róla is szólt-e - csupán egy általános jellemzés volt, válasz a kérdésedre.
Minek szülsz egy ilyen embernek még egy gyereket aki így viselkedik veled?
Milyen vége lehet ennek szerinted?
Egyébként számomra az fura, hogy egy családanya ne tudjon főzni. Az idődbe tényleg beleférne, hogy megtanulj, és talán fontos is lenne, ha nincs bejárónőd. Ő szórakozni jár, Te meg otthon a gyerekkel, terhesen....pffff. Felelőtlenek vagytok mind a ketten, az az igazság.
Ne csináljátok már! Tényleg azért szültök gyereket, hogy egy pasit neveljetek vele vagy magatokhoz láncoljátok?
Ez nagyon csúnya! Ilyen esetben nem csodálkozom azon, hogy a pasinak nem tetszik a kényszer kapcsolat.
Akkor te magadat sajnálod, mert csalódtál saját érzéseidbe és ezt nem akarod beismerni?
Ilyen helyzetben a nagy-nagy büszkeséget le kell vetkőzni és lépni kell, mert ez, mint írtam már rosszabb lesz.
És persze nem utolsó sorban a gyerekekre is gondolni kell.
Te félsz attól, hogy nem érdekelné? Inkább örülnöd kellene!
Aki így beszél az egy idő után tuti, hogy ütni is fog és még sorolhatnám. Ez kell neked? Nem hiszem.
Pedig a legjobb megoldás anyukád lenne, nem kerül pénzbe, nyugodt lennél és ha megváltozna a pasi, amiben nem hiszek, akkor megtalál és te dönteni tudsz, hogy akarod e.
Elárulsz nekem valamit?
Mit szeretsz egy olyan pasiba, aki folyamatosan bánt, megaláz, stb. Miért nem akarsz egy ilyet elveszíteni? Azért szeretném, ha válaszolnál, mert szeretném megérteni az ilyen helyzetben lévő nőket...
Egyik hétvégén nyugodtan kezébe nyomhatnád a gyerkőcöt, meg egy listát, hogy mit csináljon meg otthon, amit te is meg szoktál. Aztán szépen elmehetnél kikapcsolódni valahová, ahol telefonon sem lehet elérni... Utána lehet, hogy megváltozna a véleménye.
Lehet, hogy ez szimpla irigység.