Miért van az, ha valaki nem tudja kimondani, a köszönöm, és a szívesen szót? (beszélgetés)
Alap dolgokra szokás mondani, de szerintem se mindenre! Valamikor durván elszalad az "etikett", azt már nem szeretem!
De ilyen hogy "Egészségedre!", "Jó étvágyat!", "Köszönöm!" szerintem alap!
A "Szívesen!"-t azért nem használom, mert nem biztos hogy így van, hazudni meg nem fogok!
Nem. Nem vagy furcsa. Nekem is természetes. Tényleg nem bonyolult, viszont soha nem kutatom az okát, hogy ki miért nem képes kimondani: köszönöm, szívesen.
Ami némelyik embernek alapvető viselkedés, gesztus, az másnak egyáltalán nem az. De ez érvényes az életben annyi mindenre. Nagy jelentőséget nem érdemes tulajdonítani ennek. Attól azok az emberek, akiknek a viselkedése neked nem tetszik, nem fognak megváltozni.
Mégis mit vártál? Világmegváltó hozzászólásokat? Ne támadásnak vedd, csak egyszerűen már magát a kérdésfeltevést sem értem.
Van, akinek ez természetes, hogy kimondják: köszönöm, szívesen. Olyanok is vannak, akiknek nem magától értetődő. Mint ahogy a bocsánat szó használata sem. Más meg tud bocsánatot kérni. Sorolhatnám.
Nekem természetes a köszönöm, szívesen.
Az, hogy mások miért nem használják, nem tudom.
Ennyit erről.
Nekem ezek csak szavak, sokan elcsépelték már őket, kiüresedtek.
A viselkedés, egymáshoz való viszonyulás sokkal többet elárul, mint egy odanyögött köszi.
Nem tudom mi az oka, nekem is oda kell figyelni, hogy bizonyos szituációkban használjam.
Én gyermekkoromban megtanultam, sokáig ment is, aztán férjem mellett kikopott, ő sem használja ezeket a szavakat.
A gyereket nem is tudom, hogy használja-e, mivel fel sem tűnik ha velem szemben sem használja valaki, majd figyelem 😕
További ajánlott fórumok:
- Ki tudja, hogy Budapesten milyen a 18. kerület? Itt az ingatlanok olcsóbbak mint máshol, miért van ez? Köszönöm a válaszokat!
- Nem szívesen lennék most kisgyerek. Ki tudja mi vár rájuk,...
- Dr.Holba Sándor magánrendelőjének a címét és elérhetőségét tudja valaki? Aki esetleg hozzá jár, kérem írja meg nekem! Köszönöm
- Hogyan tudnám a felhasználónevemet módosítani? A keresés nem hozott eredményt, aki tudja írja meg! Köszönöm!!
- Ki tudja, TSH (pajzsmirigy hormon) vérvételre éhgyomorra kell-e menni? Köszönöm!
- Tudja valaki, hogy mit lehet tenni, ha lefagy a gps? Köszönöm.