Miért szereted vagy utálod Miskolcot? (beszélgetés)
Miskolc aszívem csücske. Ott születtem MIskolc-Diósgyórben .
Ott voltam gyerek , és voltam fiatal, szerelmes.Oda jártam iskolába.Férjemmel együtt életünk 3/4 ét ott éltünk.
Szép emlékek főznek Lillafüreshez és Tapolcához.
Öregkorunkra költöztünk a Balaton mellé, de még így is vágyunk visszamenni.
ott jártam ( másoddiplomám megszerzése érdekében ) egyyetemre. Ott lakik a srác, akibe egyetemen szerelmes voltam.
Hála a jó istennek, ma is rengeteg hivatalos szál és ügy intézése köt oda.
Szeretem, mert tudtam, ha átverekedjük magunkat rajta, a Majális parkból az 5-ös busszal mindjárt Lillán leszünk.
Tényleg, 5-ös még a busz és Majális a park? :) azt tudom hogy elektromosok már, és a Hermann Ottó emlékháznál nem fér át azalatt az izé alatt :)
Hogyne szeretném, szeretem azóta, hogy a Tiszain már a peronról hallottam az aluljáróban a kis pogányoknak kijáró üvöltést... hallani vélem mindahányszor, amikor megérkeztem, órákra vagy akár vizsgákra, hétvégenként, levelezőként.
Szeretem azt a szépséges Egyetemvárost, szeretem a halsütödét a régiségvásár útvonalának végén, és remélem, lesz valamikor ott pár napom valamikor nyáron, hogy drukk nélkül kicsit becsavaroghassam és felfedezzem magamnak.
Bàr, régi topik, de...
Imádom Miskolcot. Szeretett szülővárosom. Nem tudom utálni, nekem Miskolc az otthonom, ahol születtem és felnőttem.😊
Miskolcon születtem,több mint 32 évig éltem ott..ebből 30 évet az Avason..de két éve elhagytam a várost,mint az Edda..
nekem hiányzik..viszont kaptárban már képtelen lennék élni..
azért a 35-ös buszra néha-néha felszállnék és megnézném mi a helyzet a III-as ütemben..:)
Leírom, hogy miért utálom: 1. Ez az ún. villamos projekt szerintem fölösleges. Ebben is politika van, mint mindenben ebben a városban. Nem az utak állapotával foglalkoznak, hanem elvezetik a villamost a Csanyikig. Minek? Kíváncsi leszek, hányan fognak odautazni vilingerrel. Aztán ebből kifolyólag valószínűleg a bérletek, jegyek árát is meg fogják emelni. Csak azért, hogy dicsekedhessünk a villamosunkkal, semmi értelme ennek! Inkább a szegény emberekkel kellene foglalkoznia a polgármesternek, nem a szépet mutatni kifelé a világ felé! Az utak állapota katasztrofális! Ha buszon utazik az ember, a lelkét majd kirázza, olyan hepehupásak az utak! A buszmegállóban a talajt kockakövekkel rakták ki, ami ugye a legrosszabb, mert a kockákat a buszok kereke benyomja. Egy egyszerű képletet nem ismernek: a nyomás és a nyomott felület fordított arányban állnak egymással. Más szavakkal: ha a nyomott felület csökken, akkor a rá ható erő növekszik. Azt hitték, hogy a bitumen után ez jobb lesz. A betontalaj a legjobb, mert nyáron nem olvad meg, télen nem fagy szét. Erről ennyit.
2. Lakcímváltoztatás. Én itt születtem, a gyerekeim, az unokáim is itt születtek. Bérházban laktunk/lakunk, önkormányzati lakásban. Időközben a középső fiamék elköltöztek vidékre, és kb. 6-8 év után hazaköltöztek, mert hazahúzta őket a család. Szerettük volna őket bejelentkeztetni, de nem lehet, mert olyan törvényt hoztak, ami lehetetlenné tette, azt, hogy a gyerekek itt lakjanak, dolgozzanak Miskolcon. A MIK-ben azt mondták, hogy csak oda jelentkezhet be az unokám, ahol született. Nevetséges! Itt született Miskolcon, de nem lehet bejelentkeztetni egy ostoba rendelet miatt! Aztán: először jelentkezzen be a fiam hozzám, /akinek van lakása, lakcíme/ és azután bejelentkezhet az unokám. Hiába gyűjtöttem össze egy csomó mindenféle dokumentumot, semmit nem ér! Ebben a MIK-es lakásban /55m2/ hárman vagyunk bejelentve, az unokámmal meg a vőlegényével lennénk öten. Most jut eszembe, hogy a vőlegény külön téma, mert ő "idegen". Itteni felfogás szerint márpedig nem költözhet egy lakásba a menyasszonyával. Megértem én, hogy egy lakásban nem lakhatnak 15-en, de azért méltányolni kellene azt, hogy nem idegenről van szó, hanem az unokámról! A Hivatal-nak nem kellene ennyire mereven ragaszkodnia a szabályokhoz, hanem megpróbálni emberségesen megoldani a lakók gondjait. Ezért utálom ezt a várost, pedig valamikor itt dolgoztam az LKM-ben, itt voltam közalkalmazott....Az az időszak elmúlt, jött helyette ez az átkozott kapitalizmus!
Én is szeretem borsodot, itt nőttem fel, azt hiszem ez természetes...
Eddig egy Miskolc melletti kisvárosban éltem, most már Miskolcon Dél-Kilián. Erre a környékre viszont semmi rosszat nem mondhatok, nagyon nyugis, harmónikus környék.
Egyébként szerintem a (volt?) Szondi-telepnél durvább nincs, igaz Én csak ritkán fordulok meg az Avason...nem tudhatom. :)
Viszont azt nem szeretm Miskolcban, hogy szinte semmi lehetőség nincsen...