Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért lett zöld a főtt tojás sárgája? fórum

Miért lett zöld a főtt tojás sárgája? (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért lett zöld a főtt tojás sárgája? (Jó tudni!)

ápr. 9. 08:24
hideg vizben forrastol 5 perce fozve kemeny lesz a tojas.
ápr. 8. 12:38
Tegnap mondtam páromnak semmi baja a tojásnak csak vasban gazdagabb volt a tojás. En amugy sem szeretem a főtt tojást, csak ha kaszinótojas es nem nekem kell megcsinálni🤭🤭🤭 Idén már ettem elég kadzinótojast, sonkatekercset franciasalátával.
ápr. 5. 16:08
Hideg vízben teszem 10 perc főzés,tökéletes
6. fenevigye (válaszként erre: 4. - Loretta16)
ápr. 5. 14:55
8 perc után azonnal hideg vízben lehűtöm, hogy ne főjjön tovább.
5. fenevigye (válaszként erre: 4. - Loretta16)
ápr. 5. 14:51
Nekem is. A sárgája félig főtt.
ápr. 5. 12:45
Én 8 percig szoktam főzni, úgy tökéletes.:)
3. libikóka (válaszként erre: 1. - Sajtó)
ápr. 3. 16:03
Bizony túlfőzöd.
2. alinka01 (válaszként erre: 1. - Sajtó)
ápr. 3. 11:02
Ez amiatt van, mert túlfőzöd a tojást. Vannak különböző főzési eljárások. Én pl. hideg vízben kezdem főzni. Mások a forrásban lévő vízbe teszik a tojást. De mindig kB. 10-12 perc a főzési idő. Tapasztald ki húsvétig, mi a jó. Függ a tűzhely hőjétől, a főzőedénytől és a tojások nagyságától.
ápr. 3. 09:35
Jön a húsvét és én semmit sem utálok jobban, mint mikor töltött tojást készítek (ipari mennyiségben, mert mindenki imádja a családban) és zöld lesz a tojás sárgájának a külseje. Ilyenkor a szagát sem szeretem. De miért történik meg ez? Hogyan lehetne idén elkerülni? Ehetőek ezek a tojások egyáltalán?

Ugrás a teljes írásra: Miért lett zöld a főtt tojás sárgája?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook