Miert faj az oldalam futas kozben? (tudásbázis)
Sztem a rossz légzés miatt és az is befolyásolja ha az ember eszik előtte !
Én egy hete kezdtem el futni, ha nem eszem futás előtt akkor nincs gond, de ha eszem sincs nagy, mert egy nap max 4 almát eszem meg és kávét iszom.
Az a nagyon nagy problémám, hogy 2 napja elkezdett fájni a bokám a sarkam felett. nem tudom miért. Hagyjak ki egy két napot ?
Vagy lehet, hogy hirtelen sokat futottam kb 10 éve nem futottam. Az eltelt idő alatt is kb 100 métert összesen. :S 5 nap utén már 7 kört futottam le a sportpályán kétszer sétáltam közben kb 30 métert.
Talán megerőltettem ? Nem akarom abbahagyni, akaraterővel nincs gond, de ha fáj, nem múlik nem lesz más választásom.
Mit csináljak ??
Sziasztok! Ez nálam is előfordul, de azt mondja meg valaki, hogy akkor miért fáj az oldalam, ha oldalirányú mozásokat végzek (jobbra-balra,pl. twister-en). De akkor aztá nagyo meg tud fájdulni és abba is kell hagynom amit csinálok.
Szerintetek miért van ez?
bocsi, elírtam.
A MÁJTOK feszülése miatt
szerintem azért fáj mert kevés folyadékot iszól és ilyenkor a szervezet így jelzi ezt!
én testépítek és ezt sikerül megtapasztalnom!
Hogy mehet levegő a léped környékére mikor a tüdő fejjebb van
Esetleg ha az ember lyukas:)
En karacsonyra kaptam egy futopadot a paromtol, aki azzal kezdte,hogy tudja,hogy egy honap mulva a gep ott fog allni a sarokba hasznalatlanul! Nekem sem kellett ettol nagyobb inspiralas! :-)
Azota minden negy honapig minden nap futottam, de most mar csak hetente 4-szer,mert tul sokat fogytam.
Nem nehez a futas!!! Ha nem birod, akkor atvaltasz gyors setara, es par perc mulva ujra kezdheted a futast. Meglatod,hogy egyre tobbet fogsz majd birni futni, es ha nem leszel olyan ugyetlen mint en, akkor meg az oldalad sem fog fajni! :-)
Te amugy fogyas celjabol akarsz futni, vagy hobbibol?
Örülök,hogy most rendben volt/ál!:)
Én meg győzködöm magam,hogy el kezdjek futni,de nehéz,pedig jó lenne nagyon.
ritka az ilyen topic :)
ahol ekkora az egyetértés :)
szerintem is a légzéseddel lehet a baj...próbálj meg egy tempóra ráállni, eleinte nehéz lesz, de majd megszokod és utána autómatikus lesz..
Ahogy Virág is irja, én pl ahogy futok felveszek egy ritmust és mindig ehhez igazodik a légzésem is...tényleg meglehet szokni:D
Szia!
Én is úgy tudom,hogy ez a lágzétechnika hibája.
Ha beszorul a levegő,elkezd fájni.Ilyenkor próbálj kevesebb levegőt beszívni,mint amennyit kifújsz.Ez most vicces...,tehát rövidebb ideig vedd a levegőt az orrodon keresztül,és hosszabb ideig fújd ki a szádon!
És persze e lényeg is az lenne,hogy szabályzos időközönként lélegezz,orron be,szájon ki.Egy ideig furcsa,meg nehéz,de bele lehet jönni.
Ez az én véleményem volt,én így hallottam,tehát nem 100%,hogy így van,de talán érdemes megpróbálni,nekem bevált!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek a futás, vagy a torna a jobb? Miért?
- Futás hatására vérzek. Miért lehet ez?
- Miért nem tudok képeket feltölteni az oldalamra?
- Miért fájhatott a jobb oldalam, majd a gyomrom flabélos edzés közben?
- A hoxa oldalamon miért nem jelennek meg a képek?
- Miért lehet az hogy nekem mindig a békés oldalamat hozza elő a pia?