Mi volt az első jel, hogy babát vártál? /teszt készítés előtt/ (tudásbázis)
Benne van a pakliban:)
De igazából én nem sok reményt fűzök ehhez már.
Nekem semmi jele nem volt. Mi terveztük, a menzeszem olyan volt mint a svájci óra, tehát tudtam, h mikor van a legnagyobb esély a teherbeesésre. 2 héttel később éreztem napközben erős görcsöket, gondoltam, megjött a menzesz. De nem. Este sem, másnap sem. Akkor már tudtam, h ez bizony terhesség lesz. Biztos voltam benne. Vártam még 1 hetet, vettem 2 tesztet. Egyiket megcsináltam, majd 3 perc után egy csík volt és kidobtam. Negyed óra múlva, nem hagyott nyugodni a gondolat és megnéztem mégegyszer. Már 2 csík volt. Na, akkor meg ez a gondolat nem hagyott nyugodni. Másnap reggel, első pisilésnél megcsináltam a másik tesztet is, szépen jöttek a csíkok!!!! Semmi tünetem nem volt, se hányinger, se ájulás, semmi. Azóta 4 hónapos a kisfiam :-)
Sok sikert neked!!
Amit leírtok nálam az mind jelen van:)
Kivéve a pozitív tesztet:))
A terhességi tesztekkel kapcsolatban állandóan felmerül a kérdés, úgyhogy megérdemel egy külön írást a kérdés, hogy mikor érdemes a legkorábban tesztelni.
A legeslegkorábban a következő menstruáció első napja előtt 2 nappal érdemes megcsinálni a tesztet, de még ekkor is nagy valószínűséggel negatív lesz.
Ha rendszertelen a ciklusod, vagy együttvoltatok és szerinted akkor és ott teherbeestél, vagy gyanítod, mikor volt a fogantatás, akkor ahhoz a naphoz, amikor volt, számolj hozzá legalább 12 napot és akkor végezd el a terhességi tesztet.
Hamarabb megcsinálni felesleges, mert a fogantatás után kb. 7-12 nappal van a beágyazódás és a HCG hormon, amit a teszt kimutat, akkor kezd csak el termelődni.
Néhány alapszabály:
Ha tuti eredményt akarsz mindig reggel csináld meg a tesztet, mert akkor a legnagyobb a HCG koncentráció a vizeletben
Olyan tesztet vegyél, aminek nagy az érzékenysége, így biztosabb az eredmény
A beágyazódást nem lehet érezni elvileg, mégis van, aki érzi, de ez azért elég ritka
Ha a fogantatás utáni 10 napban terhességi tüneteket észlelsz magadon, akkor azok még nem igazi terhességi tünetek, a hányinger és a többi csak később jelentkezik
A terhesség első jelei a beágyazódás után (7-12 nap múlva) jelentkeznek: premenstruációs tünetek (a szokásos menses előtt hasfájdogálás), mellfeszülés, esetleg erős szédülés, émelygés
A magas testhőmérséklet önmagában semmit nem jelent. Normál ciklusnál menses előtt mindig felemelkedik a testhő és vagy a menses első napjáig, vagy a menses végéig magas marad. Csak akkor van értelme mérni a hődet, ha van viszonyítási alapod az előző hónapról, hogy hogyan is szokott nálad lenni. Ha a menstruáció elején szokott leesni a hőd, akkor a változásból azonnal tudhatod, hogy meg fog jönni, ha a végén, akkor a fennmaradó hő azt is jelentheti, hogy meg fog jönni, csak késik.
Ha negatív a teszt, és nem jön meg, 3-4 nap múlva tesztelj megint.
Ha két csík van a teszten, de halványak, attól még terhes vagy. Téves pozitív teszt nincs. Akkor is terhes vagy, ha csak 10 perc múlva jelenik meg a másik vonal (sok anyukát ismerek, akik a kukából bányászták ki a tesztjüket, mert megjelent a második csík :o ))
Ha nem jön meg, negatív a teszt, és mégis terhesnek érzed magad, menj el orvoshoz! Általában ki szokott derülni, hogy mégis baba van, vagy hogy valami ártalmatlan kis dolog okozza a ciklusod zavarát.
Két csíkos lett a teszted? Kövesd végig a terhességedet hétről-hétre testreszabott hírlevelünkkel! Katt ide a feliratkozáshoz!
ma reggel ismét csináltam egy tesztet, de az is 1db csíkos volt, így nem hiszem, hogy csinálok még, mert ki kellett volna már mutatnia valamit.
Majd legközelebb:))
Köszi a drukkolást:)
Majd látom, ha úgy van, akkor csinálok még egyet.
Igaz jövő héten ne leszünk itthon, mert megyünk pihenni, talán ott.
Mivel akkor ünnepeljük az 5 éves évfordulónkat:)
A teszt ott van a fürdőszobában, megyek megnézem, aztán kidobom szépen.
csak a pénzt sajnálom:(
Most vettem egyet, DM-s. Semmi negatív, de még van egy db:)
Bátyám párja is így járt, mert babát várnak és neki a két hetes terhességet nem mutatta ki a teszt, majd a 3 héten kb.
De megcsináltam, így most nyugi van, lehet ilyenkor nem úgy mutatja de ez van.
ettől függetlenül maradjon ez a kis fórum, mert sztem mindenki örömmel idézi fel azt a pillanatot, amikor ott volt a két csík:)
Én az 1. terhességemnél észre se vettem, hogy van ott valaki. Végül egy joghurtitaltól olyan erős émelygés lett, hogy gyanút fogtam. Még aznap este csináltam tesztet és egyből meg is jelent a 2. vonal.
Utána kezdtem el olvasgatni dolgokat (egyáltalán nem terveztük csak jött magától), és akkor láttam, hogy voltak jelek. Pl. erős mellfeszülés, gyakori pisilés, ingerlékenység. De őszintén szólva az utóbbi 2-t a stresszes időszaknak tudtam be, meg a késést is.
A 2.-nál már tájékozottabb voltam. Nagyon fájt a cicim, szinte hozzá se lehetett érni. Társult még hozzá egy kis felfázás meg hőemelkedés is.
Így utólag belegondolva a mellfeszülés volt mindkét esetben olyan, amire lehet gyanakodni az én esetemben.
A büdi csöveseket én is kifogom mostanában, talán ez egy jel:)
Reggeli hányinger, de ha eszek elmúlik...
Köszi, hogy megosztottad ezt a kis érdekességet.