Mi a napi menütök az 1 éves babátoknál? (beszélgetés)
Én első gyerekemnél, 14 hónapos korig nem tudtam kialakítani igazán napi menüt, 14 hónapos korában családi napközibe kezdett járni, és amit ott ettek, az úgy megalapozta, hogy a többieknél hova akartam eljutni 12 hónapos korra:
Reggeli: péksüti, vagy valamilyen kenyér megkenve, eleinte katonázva, joghurt stb.
Tízórai: gyümölcs
Ebéd: Amit mi eszünk.
Uzsonna: kb. mint reggeli.
Vacsora: ebéd maradék, vagy amit mi eszünk.
Emellet 16-24 hós korukig szopiztak, amikor elválasztottam őket, akkor reggel-este kaptak egy bögre kakaót.
Az elsőnél még mindennel nagyon óvatos voltam, védőnő táblázat szerint csináltam, a másodiknak már 8 hónaposan szalonnával együtt turmixoltam le a paprikás krumplit. Amúgy mind utálták a papizást, erre az elsőnél nem is nagyon jöttem rá. Sokkal jobban szerették, ha a kezükbe adunk valamit.
Nekem már régen volt 1 évesem, bizonyára lesznek akik jobban tudják nálam. Kapásból csak annyi jut eszembe, hogy el lehetne kezdeni a töményebb ételeket is, természetesen nagyon fokozatosan. Lassacskán lehetne közelíteni a felnőttesebb ételekhez, természetesen nagyon figyelve arra, hogy ne legyenek nagyon fűszeresek. Az anyatej még bőven mehetne, de annak hiányában a tápszer is. Attól is függ, mikor jönnek a baba fogai, mikor tud majd lassan rágni is.
Összességében a tanácsom az, hogy lassan, fokozatosan lehetne közelíteni a felnőttek ételeihez, de természetesen nagyon megválogatva. Én főzelékeket már biztosan adnék ebben a korban.
Remélem, fiatalabb, gyakorló anyukák tudnak majd tanácsokat adni, esetleg jobbakat is, mint én.
Szerintetek jó, hogy alakul nálatok?
Nálunk:
Reggel: Tápszer
Tízórai: Nagy lyuku reszelővel gyümi (általában alma, körte, mangó) joghurtal, zabpehellyel
Ebéd: Zöldségkeverék villával összetörve hússal (tésztával, rizzsel, tojással, attol függ, hogy mi)
Uzsi: Tejpép
Vacsi: táps
További ajánlott fórumok:
- Napi 1200 kcal, nektek milyen egy napi menütök?
- Ti adtatok 4 hónapos babátoknak almát, gyümiket?Vagy ahogy a nagykönyvben meg van írva 6 hónapig csak anyatej?
- Mit, mikor adtatok enni a babátoknak?
- Ti adnátok a babátoknak az elvesztett baba nevét?
- 6 hónapos babátoknak mi az egész napi étrendje?
- Ti adtok a babátoknak, másfél-két évesnek édességet, kekszféléket, gyümölcslevet, ha nem akar enni?