Mi a jogos eljárás, munkaügy tud-e segíteni? (beszélgetés)
Köszönöm szépen a segítségeteket! Tegnap délután feljött egy volt munkatársam, ő a 3.,aki felmondott, de maradt hó végéig nálul... Azt üzenték vele, h próbáltak hívni engem is és a másik csajt is, aki velem együtt mondott fel, h mehetünk a fizetésünkért jövő héten. Azt állították, h nem tudtak elérni minket telefonon, azért üzentek a csajjal. Se nekem, se a másik volt munkatársamnak n em volt nemfogadott hívása... De mindegy. Talán megoldódik a problémám, és tényleg kifizetnek következő héten.
Köszi mégegyszer mindenkinek a tanácsot. Legközelebb írásba adom le a felmondásom! :)
Szép napot Nektek!
Nem utánvéttel, TÉRTIVEVÉNYESEN! :)
Akkor van bizonyíték.
Ez szep es jo es igaz, csak az is teny, hogy mivel nincs a felmondas irasban rogzitve mondhatja a munkaltato, hogy neki viszont kart okozott a forumindito azzal, hogy egyik naprol a masikra kilep. Persze tudjuk, hogy nem egyik naprol a masikra tortenik ez, na de ki tud mit bizonyitani? A munkaltato azt, hogy a forumindito tegnap meg dolgozott, most meg mar kilepett. A forumindito meg sajnos semmit :(
Mindig a hivatalos utat kell kovetni, mert sosem tudhatjuk mikor ut be a sz.r.
A szóbeli megállapodás, mint tény, létezik magyaro-on is, csak nehéz ügy, mert senki nem tud bizonyítani semmit. De azt hogy a fizetésed nem kaptad meg, semmi nem indokolhatja, be vagy jelentve, a jelenlétin szerepelsz, az átutalást nem kaptad meg, ez könnyen bizonyítható. nem tarthatja vissza, akkor sem, ha szerződésszegésre hivatkozik. Tekintettel, hogy abban a 2 hétben forgalmat termeltél neki, ingyen nem dolgoztathat. (egyébként sem, ha meg azt vállalod, hogy ingyen teszed, akkor annak is nyoma kell, hogy legyen. )
keress meg egy ügyvédet (javaslom, hogy keresd fel az illetékes munkaügyi központot vagy a családsegítő szolgálatot, mindkettőnek van ügyvédje, ha nem szeretnél érte fizetni - mert a kisembernek is joga van jogi tanácsot kérni)
ja, sőt, továbbmegyek, ha nincs papír és 2 hétig nem emntél be, azonnali hatállyal felmondhat, azaz "hivatalosan" kirúgna...
próbálj a normálissal egyezkedni, hátha.
De a leírtak alapján sztem ez tanulópénz lesz neked, h mindent írásban kell.
Ha közös megyegyezés alapján történik a munkviszony megszűnése elvileg felesleges a felmondási idő.
Mert mindkét fél aláírja.
Munkaügyi bírósággal vigyázz,mert ha 6 órára voltál bejelentve,de 9 órára vetted fel a munkabért,és ez alá van írva valahol Téged is büntethetnek.
így hogy szóban volt a felmondás ne is indulj el a munkaügyire...
semmit nem tudsz majd tenni, mert mivel bizonyítod hogy megszüntettétek a viszonyod????
Mo-on mindaddig te vagy a hibás, bűnös míg be nem bizonyítod az ellenkezőjét, ezt jegyezd meg:(((
szvl ne add fel hívd a főnököd a jófejt amíg lehet, próbáld meg személyesen is felkeresni akár, és vázold neki a helyzeted... sztem megértő lesz és elfogadja hogy két hét fizuval elváltok egymástól rendesen, főleg h ahogy írták lentebb is egész havi jár attól hogy nem voltál bent! mond meg neki h ő is jól jár hisz felét kéred csak, te is, és mindenről írjatok egyből ott papírt és pááá:)
sok sikert!
Az a baj, hogy ilyen esetekben a ki mit mondott, ki mit ígért-nek nincs jelentősége.
Szerintem a legjobb amit tehetsz, hogy megkeresed őket és megpróbálsz megállapodni. Kifizetik egyhavi béred és cserébe nem mész munkaügyi bíróságra.
Na szóval: Remélem a felmondás írásban történt? Mert ha nem, akkor lehetnek gubancok. Ugyanis: A felmondási idő 30 nap szokott lenni (lehet több is), aminek a fele alól a munkáltató felmenthet, ha kéred. Vagyis teljesen szabályos az egész, mert 2 hetet ledolgoztál még.
Fizetés: A TELJES felmondási időre fizetnie kell, nem csak a 2 hétre.
Szerintem próbáld keresni a másik főnököt, ha az normálisabb, akár személyesen is, mert egy ilyen per elhúzódhat és lehet többet veszítesz, mint nyersz.
A papíron az volt, h közös megegyezés alapján történt a felmondás.
Érdemes, vagy felesleges fordulnom a Munkaügyhöz? Arról nem is beszélve, h ő jött azzal, h nem tudja h hivatalosan ez hogy megy... h megkapom-e a pénzem... bánom,h nem mondtam neki,h ha hivatalosan lett volna a bejelentésünk, akkor nem 6órásra lettünk volna, és 9et dolgoztunk, hanem normálisan... De persze ezzel hiába próbálkozom a Munkaügynél, viszont ha már ledolgoztam a két hetet, akkor járna a fél havi fizetés!
További ajánlott fórumok:
- Van köztetek olyan, aki munkaügyi jogász, vagy munkajogi kérdésekben esetleg segíteni tudna?
- Táppénz kérdésben (ha van munkaügyis) tudna valaki segíteni?
- 12 év után ki akar rúgni a főnököm, munkaügyi jogászt keresek! Van 1-2 kérdésem, ki tudna segíteni?
- Tud-e valaki munkaügyi témában segíteni?(munkaügyi vita)
- Munkajogász, ügyvéd, munkaügyis segítséget keresek, tudna valaki segíteni?
- Gyakorlott munkaügyistől kérdeznék, gyed ügyében tud valaki segíteni?