Mért van az hogyha valaki tudna szoptatni mégsem teszi nehogy a melle elformálódjon?Neki nem a baba egészsége a legfontosabb? (tudásbázis)
Tőlemkérdezték adhatják-e más tejét mert még nem indult meg és nagyon éhes volt. DE határozottan megtiltottam, vagy az enyémet vagy tápszert! Annyi vírus terjed az anyatejen keresztül...
Nem kockáztatok!
"Mire a szülés elérkezik a mellek elérik fejlettségüket, nem nőnek tovább. Így a szoptatás a mellek alakját már nem változtatja."
Ezt vagy egy hozzá nem értő sok gyermeket szoptatott pasi írta, vagy én vagyok a nagy kivétel.
Adottság kérdése is, hogy kinek mennyire deformálódik, de ez nem számít szerintem, A szoptatás jó, olcsó, kényelmes, egészséges stb... Én is láttam ilyent, alig várta a "hercegnő" (IQ kb. 80 lehetett), hogy kiengedjék a kórházból, és adhassa a tápot a fiának. Bent meg azt hazudta, hogy nincs teje, nem szoptatta, hanem vitte tápszerre szegény picit, pedig a nővérkék nagyon erőltették, hogy: -Próbálja csak meg, biztosan menni fog!
A sminkje viszont mindig tökéletes volt bent a kórházban! A hálóing mini, szép hosszú lábak stb...
Szia.
Akinek esetleg betegség miatt nem lehetséges a szoptatás, azokat nagyon sajnálom! Nekik a legrosszabb, mert saját hibájukon kívül nem szoptathatják babájukat! (Olvastam a naplódat és le a kalappal előtted! :-) Gratulálok a kitartásodhoz és gyönyörű babádhoz! )
De azok, akiknek semmi bajuk nincs, csak egy "kicsit önzőek", azokkal nem értek egyet!
A tápszeres babák valóban nem mind kövérek, de akad köztük dundi baba, aki nem is egészséges!
És néha anyuka még el is dicsekszik, hogy ő bizony nem szoptat, mert félti a melleit! Hát, érdekes emberek vannak!
Nem értetek engem. Én sem vagyok a nem szoptatás mellett. Nem tartom jó dolognak, sőt iszonyú önzésnek tartom, ha valaki a mellei szépsége miatt nem akar szoptatni. Legyen az ő baja.
De akkor sem értek egyet veled, dus. Az anyatejes babákkal is megtörténhet, hogy kicsit kövérebbek, lassabban fejlődik a mozgásuk. Ismertem ilyet. Az anyuka mást sem csinált, egész nap csak ciciztette. Kövér a kisfiú. A tápszeres sem mind kövér, lassú.
Az anyatej a legjobb táplálék a kisbaba számára, ez egyértelmű. Aki ezt nem látja be, az nem oké.
Én nagyon szerettem volna átélni a szoptatás csodáját, nem lehetett. A kislányomnak sem tudtam ezt biztosítani, ez a nagyobb veszteség.
Az én fiaim is szopiztak, a nagy 7 hónapig, a kicsi 8,5 hónapig! Bennem sem merült fel, hogy nem teszem cicire őket, hisz egy csecsemőnek (szerintem) létszükséglet az anyatej! Sokkal egészségesebb, mint a tápszer! Látom, mekkora a különbség a fiammal egyidős baba és a fiam között! Mi arányosak vagyunk, míg a tápszeres baba közel 12 kiló, nem akar magától ülni, lusta mászni (11 hónaposan!!!), mert "kövér".
Számomra fontosabb(volt) a baba szoptatása, még ha a melleim meg is ereszkednek! A párom így szeret, ahogy és amilyen vagyok!
Egyébként mindenkinek szíve joga eldönteni, mit tart jónak.
Én mindenesetre nem vagyok a "nemszoptatás" mellett.
Sziasztok!
Talán nem olvasta az alábbiakat. :)
"az anyai szervezet már a terhesség alatt készül a szoptatásra, bonyolult hormonváltozások hatására már akkor elkezdődik a mellek átalakulása. Mire a szülés elérkezik a mellek elérik fejlettségüket, nem nőnek tovább. Így a szoptatás a mellek alakját már nem változtatja."
Engem még nem érint a téma, de egy előadáson azt mondták, hogy kutatások bizonyítják, hogy még 6 évesen is érződik a különbség az anyatejen nevelkedett és a tápszeren felnőtt gyermekek között. (később kiegyenlítődík a különbség) Az ellenanyagok miatt, és az állkapocs, fogazat rendes kialakulása miatt fontos a szoptatás. A gyerek okos, s ha cumisüveget kap, akkor nem kell megszenvednie a tejért, hiszen könnyebben hozzájut a táplálékhoz, s akkor már kevésbé rávehető mondjuk a szopásra.
Sok nézőpont van. Mindenki azt tesz amit akar. Én nagyon örülnék neki, ha szoptathatnám a babámat, de ez még odébb van (sajnos).
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Mi a mai napon a legfontosabb tennivalód?
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Fogyás az egészségért! Motiváljuk egymást, kezdjük február 14-én!
- Tartós, látványos és egészséges fogyi a testkontrollal. Hétfőtől jön valaki?
- Mik a legfontosabbak tápanyagok az egészséges körömnél?