Figyelem! Nincs a böngésződben engedélyezve a JavaScript futtatása, enélkül a honlapunk több fontos funkciója használhatatlan lesz számodra (köztük olyan fontos részek is, mint amilyen a Menüben navigálás, Keresés, a Bejelentkezés, illetve egyéb interakciók. A JavaScriptet a böngésződ beállításai között engedélyezheted.
Mérgező növény-e a lila akác? (beszélgetés)
Fa azt hiszem, mert elég nagy. Cserjéről még nem is hallottam. Jó tudni hogy van ilyen is.:)
Jaj de jó, örülök neki.
Van egy kérdésem, a lila akácfáról, vagy a lila akác cserjéről beszélünk most?
Sziasztok! Semmi baja nem lett a fiamnak hála Istennek.
Rengeteg virágot ettem én is.A fehéret is,lilát is.:)
A termését ették meg, nem a virágát. Én felhívnám a közeli gyerekkórház ügyeletét, elmondanám mi történt, és megkérdezném mi a teendő. Azt venném alapul, amit ott mondanak (mikor az én fiam 2,5 évesen ivott valamit, amiről nem tudtam, hogy lehet-e tőle baja, felhívtuk a kórházat, kapcsoltak a toxikológiára, elmondtuk hogy mi történt, és elmondták mi a teendő).
A cukrászok is használják a fehér akácot, mint az ibolyát vagy a sarkantyú virágot. Sőt, az ibolyából még fagylaltot is csinálnak.
Nem mérgező a fehér akác, mert ezt még én is nagyon szerettem gyerekkoromban.
Gondolom akkor, a lila sem!
egyenlőre semilyen tünetet nem produkál, azóta vacsorázott mást is..:) remélem nem lesz már baja...
A Wikipédia egy csomó hamis adatot tartalmaz.
Lehet. Viszont a belinkelt wikipédia oldalon sincs a virág a mérgező részekhez sorolva. Én biztos nem hánytatnám szegény gyereket.
Kizárólag a fehér akác az ami nem mérgező.
A lila akác az igen.
A fehér akácból... A lila fogyasztásáról sosem hallottam.
Az akác virágából szörpöt is zsoktak csinálni. A virága nem mérgező.
kölyöknek mi is ettük,semmi bajunk nem lett tőle
Ezt is a neten találtam.
Főoldal > Hírek > Egészség
Gyerekeket mérgezett a lila akác
Hányással, hasmenéssel kerültek kórházba
Nincs mit. Amit olvastál tőlem, az a mérgező növények oldalon van. Mérgezésük hatását csillagokban jelölik, egytől-négyig. Ez kétcsillagos jelzést kapott.
Remélem nem lesz semmi gond! Próbáld meghánytatni. Itass vele langyos, enyhén sós vizet.
köszönöm! Figyelni fogom a srácot, remélem nem lesz nagyobb baja.
Mérgező: termés, ág, gyökér.
Hatóanyagok: citizin, spartein, lupanin.
Hatás: gyomor- és bélgyulladás következtében hányás, hasmenés, hasi görcsök. Általános nikotin-szerű mérgezést okozhat.
én is tonnaszámra ettem és nem lett semmi bajom... mondjuk nagyobb voltam már
orvos...Ő fog segíteni...
Három éves fiam most lakmározott be a lila akác virágából. Lehet-e tőle valami baja? Kérlek segítsetek!!!
További ajánlott fórumok: