Menstruáció alatt strand. Vélemény? (beszélgetés)
Nem értem miről beszéltek itt??? A menstruáció nem betegség, miért ne lehetne menni azzal strandra? Én 44 éves vagyok soha semmi nőgyógyászati bajom nem volt. Két gyereket szültem simán. Eszembe sem jutna, hogy "azokon" a napokon másként éljek!
Szerintem akiknek ilyen gondjaik vannak talán a neveltetésükből adódik, hogy nem úgy kezelik ezt a dolgot mint ami természetes.Én akkor is jól érzem magam és megyek oda ahová kedvem van. Természetesen tamponnal. Kinyílik a méhszáj, de nem annyira, hogy emiatt kapj fertőzést. Egyébként nem csak a menszesz napjain lehet fertőzést kapni.
Mellesleg van szülésznői végzettségem.
Természetesen aki nagyon "betegnek" érzi magát ne menjen strandra. De hangsúlyozom ez természetes dolog és nem kell úgy kezelni mint egy mumust.
Akinek diszkonfort érzése van annak meg különösen ajánlott a mozgás, sportolás. Szerintetek az úszok nem edzenek azokon a napokon???? Ezek után döntsön mindenki kedve és felfogása szerint.
Én ma is megyek úszni és szaunázni!:)
Ja, és azokon a napokon utána csak napoztam.
Így nem csak magamra vigyáztam, de azért másokra is figyelnünk kell ilyenkor! (meg egyébként is). Azért gusztustalan így fürdőzni.
Nem normális mensessel strandra járni. Könnyebben kaphat az ember lánya fertőzést, az meg kinek hiányzik? Sokszor már így is félek, hogy elkapok valamit!
Nemrég voltunk Zalakarosan. Éppen meg akart jönni, de késett egy pár napot, amikor bementem az élményfürdőbe (szerintem kivárta míg én is örülhetek egy kicsit a wellneshétvégének). Na, lényeg a lényeg, a sok masszázsfúvókától, ami a hasamra ment, este azt vettem észre, hogy minden fájdalom nélkül, szinte alig észrevehetően megjött! Máskor már előre éreztem a diszkomfort fájást... most meg? Semmi. Tehát, ciklus előtt a vízi hasmasszázs jót tesz! :) mert utána tök simán lezajlik az egész.
Elég rossz ötlet olyankor strandra menni, bár azért páran járnak így is.. Egyrészt rossz a közérzet, a hangulat sem a igazi, de ami a legfontosabb, hogy olyankor nyitva van a méhszáj, bejut a sok kórokozó, és máris megvan a baj.. És csak a Jóisten tudja, hogy mennyi idő alatt lehet kikezelni, és milyen szövődményei lesznek (ahogyan egy sporttársamnak is volt)..
Én nem tenném kockára az egészségemet, így is van elég bajom..
Nem tudom, hogy mit csináltál, de amit a dokik javasolnak, hogy egyszerűen tovább kell szedni szünet beiktatása nélkül. Ez semmit nem borít fel.
Én egyszer használtam ki a lehetőséget, amikor egy hónapig Thaiföldön voltunk, sokat utaztunk közben és így kényelmesebb és higiénikusabb volt. Semmi problémát nem okozott.
Tudtommal ilyenkor kinyílik a méhszáj, és feljuthat minden mocsok, ami fertőzést, gyulladást, esetleg még meddőséget is okozhat.
Egészségügyi ember mondta nekem, hogy amíg nyomát látom, ne menjek fürdeni (csak zuhany alá), mert addig még nem zárult össze bent minden. Esetleg ha nagyon tiszta, természetes vízben van lehetőségem fürdeni, és már csak nagyon kicsit van meg, betéttel (vagy aki azt használja, tamponnal) ússzak egyet, utána rögtön menjek mosakodni, na meg természetesen muníciót cserélni. Én ezt tudom.
Szerintem tampont egyébként sem ajánlatos használni.
Stranda pedig főleg nem, nagyobb a fertőzésveszély.
Én nem tudom nektek hol folyik be a víz??
Igénytelenség?Szerintem meg pont arra lett kitalálva ,hogy azokon a napokon se gátoljon semmi a mozgásba,vagy a programokba.