Melyik az a mondat, ami visszafelé olvasva is ugyan azt jelenti? (tudásbázis)
Alapműnek sorolnám gyerekeknek Nemes Nagy Ágnes: Az aranyecset című könyvét. (Nem tévesztendő össze Dallos Sándor: Aranyecset c. könyvével!)
Általános iskolában kaptam a jó tanulmányi eredményeimért. Mit tudtam akkor, hogy ki az írónő! Az egészben egy "indiai" mesét láttam (az illusztrációk sugallták). Akkor "világosodtam meg", amikor felnőtt fejjel elővettem, s a fiaimnak meséltem belőle. :)
A fórumindítóval történhetett valami, mert azóta se lépett be. :(
Sicc, ne viccelj, ALAPMU!!! Inditott spinelli regebben egy forumot, hogy soroljunk fel "muszaj"-konyveket gyerekeknek. Jol felsoroltam a Siccet, es meg nem is tudom mit. De ezt tuti.
Az ilyen ignorans felhasznalokat meg nem is ertem. Minek ir ki forumot, ha nem is erdeklik a valaszok?...
Jól lebuktam. :D
Igen. G. József írta, Móra Ferenc kiadó. Nagyon értékes könyv, a könyvespolcom első sorában van. 1964-es kiadás (22 Ft volt; akkor 8 kg kenyér ára). 8 évesen kaptam meg, s ragadt belőle rám rengeteg dolog; a mai napig élek belőle. :D
Valahol el lehet benne dugva a szó is, hogy palindrom. Meg is írtam a fórumindítónak 2013-11-17 11:11-kor, de válaszra se méltatott.
„Szia!
Nem szeretném a fórumodat lelőni, ezért írok itt.
A "jelenség" neve: palindrom, először a számok világában ismertek fel rá.
hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_nyelv%C5%B1_palindromok_list%C3%A1ja
Adok egy ötletet. Tedd fel a kérdést, hogy idegen, pl. angol nyelven tud-e valaki. :)
Üdv.
syria”
Ja, és ő is azok közé tartozik, akik kiírnak egy fórumot, aztán meg be se lépnek napokig. :(
:DDD
A magyar nyelv szépségei..:)
Indul a kutya a tyuk aludni.
Némedi pap ide mén.
A sári pap írása.
Goromba rab morog.
Életem Etelé.
Te mező neveled eleven őzemet.
A fasori pap papirosa fa.
Ah! Tán nátha?