Megváltozhatunk? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Megváltozhatunk?
Úgy hiszem itt leginkább anyuka a hibás. Az alkoholizálás és az agresszió az amihez a sikertelen emberek folyamodnak hogy jobban érezzék magukat.
Én azt mondom: Tegyél rosszat egyszer. A te szégyened. Másodszor, már az enyém. Anyuka újra meg újra beengedte az életébe azt az embert aki megverte a lányát és boldogtalanná tette őt is. Nézte ahogy a kislány elzüllik, mégsem tett semmit. Végül nagymaminak kellett külső forrásból segítséget kérnie. És mi van ha nincs nagymami? A kislány narkón nő fel és prostitúcióból tartja el magát? Vagy neurotikussá válik és hidegvérrel kivégzi az apját?
Sosem értettem mi a francért várnak tizenéveket egyesek a végleges szakítással. "mert annyira szerettem" A nagy lósz@rt.
Nagyon soxor hallottam ár ezt a zenét, de még soha nem értékeltem így....
Köszönöm :D
"Minden állomás könnyen elfelejthető,
az az egyetlen,ami mélyről tőr elő
indig megmarad"
akár a kislányod is lehetne ez a leányzó! :)))
én 19 voltam mikor szültem... :-)))))
:)))))
nagyon édesek vagytok a tesóddal!
Anyukám képe nincs fent.. :)
Az anyucival című kép én vagyok a "fiacskámmal"!
Azért köszönöm! Mindjárt teszek fel képet Anyciról is! :D
Nem minden esetbe!
Nállam pont az ellenkezője lett, mert így sokkal nagyobb erőt és kitartást adott, hogy másképp éljem az életet!
Sokkal erőssebé váltam és sokkal kitartóbb lettem! Lehet, ha igzi szeretebe nőhettem volna fel, nem lenne erőm a gondjainkat elviselni!
Sajnos ez nem ilyen egyszerű! Ezek a gyermekkori szörnyű dolgok örök sérüléseket okozhatnak az emberben és sokkal nehezebb lesz a felnőtt életben megállni a helyét, kezelni különböző helyzeteket stb. mint azoknak a felnőtteknek, akiknek szeretetben és békességben telt a gyermekkoruk.
Saját tapasztalatom alapján mondhatom:(
Nagyon szomorú a történet.
Ne kövezzetek meg érte, de én legjobban az Anyára haragudtam. Hogy lehetett ennyiszer ilyen önző, hogy a saját gyermekét nem nézte egyszer sem!!!!
Az apa beteg, mert az alkoholizmust sajnos betegségként kezelik, így egy beteg ember cselekedete áll szemben egy egészséges DE önző anyáéval.
Örülök, hogy a vége boldogra sikeredett!!!
Nekem nagyon tetszik egy mondás :Nem az a lényeg ,hogy honnan hozod a dolgaidat,hanem ,hogy merre viszed:)
Nem sokat lehet befolyásolni a gyermek éveket hanem jó ,hát nem jó:( De jelenen mindig tudunk változtatni és kell is .Szép napot kívánok!
Kedves Judyka!
Megkönnyeztem az írásodat, borzasztó lehetett!!! Fantasztikusan erős vagy, hogy mindezt túlélted!!! Nem találok szavakat, sajnláom, hogy gyerekként ennyi szörnyű dolgot át kellett élned...
Ige, szomorú történet, de a lány a rossz hatására mégiscsak egyre erősödött. Főleg az a gondolat, hogy nem kell neki az az élet.
Feledni nem lehet sajnos, de a múltunk visz előre, a múlttal vagyunk azok, akik. A jelenünket és a jövőnket mi formáljuk.
Örülök, hogy a sok zűrös év után nyugalom ült Rád.
Sajnos szomorú ez a történet, de fő hogy a vége jó lett!
Ne rágódj a multon, próbálj tul lépni rajta, tudom nem könnyű, de legyen ez tanulság neked, hogy így soha nem szeretnéd hogy éljen a te gyermeked!
Sajnos édesanyád épp ugy hibás volt, mert neki kötelessége lett volna meg védeni a gyermekét!
Én is magam mögött hagytam annó mindent, csak a két gyermekem hoztam magammal , a semmiből kezdtem ujra, és nem volt könnyű!
Nem tudnám eltürni egy férfinek sem , hogy üsse verje a gyermekem!
_Bármikor ujra megtenném!
Ugrás a teljes írásra: Megváltozhatunk?
További ajánlott fórumok:
- Hogy tud egy nemzet megváltozni? Mi emberek vagyunk felelősek?
- Segítség a párom teljesen megváltozott amint 4. hónapos terhes lettem...
- Mi lenne a neved ha megváltoztathatnád?
- Használd az agyad és megváltozik az életed
- Mi az a kisebb-nagyobb dolog, amit megváltoztatnál párodon?
- Egy könyv tényleg megváltoztathatja az életedet?