Megtartani vagy nem megtartani (beszélgetős fórum)
a babák okosak,csak annyit esznek amennyi jól esik,
nem lehet őket túletetni,mert úgysem esznek többet a kelleténél,
hidd már el.5 felnőtt gyerekem van meg 7 unokám,
75-ről 80-ra emelni???
Én két kilósan kaptam meg a kórházból az 1400 grammal született lányomat, de sosem méricskéltem kiskanálnyi differenciákat.
És az etetéseket sem számolgattam, kapott enni, ha éhes volt.
Nem tudom mennyibe kerül egy doboz tápszer és az meddig elég.
De, ha már most gondot okoz egy plusz doboz tápszer megvétele, akkor sürgősen gondolkozz el a hogyan továbbon.
A gyerek ahogy nő, egyre többe fog kerülni.
Én soha nem méricskéltem semmit, addig evett, míg jól nem lakott. Akár sok volt az, akár kevés.
Én honnan tudnám eldönteni, hogy mennyire éhes?
Egy baba nem fog a kelleténél többet vagy kevesebbet enni. Őrá még nem hat a média kényszere.
Viszont úgy tűnik, hogy életre szóló emlék marad, hogy engem anyám rossz evőnek kiáltott ki, és míg a húgaim meg nem születtek, és én voltam az egy szem játékszere, én rossz evő voltam, a kondíciómtól függetlenül.
Én a tápszeres dobozon követtem nagyjából az ajánlást, hány hónaposan mennyit.. Plusz még volt tejem is.
Szép lassan rá lehet érezni mennyi a baba igénye.
Aztán, ha növekedési ugrás van akkor még többet kíván. Volt olyan, hogy szinte óránként kért enni a kicsim olyankor...
Hogy vagytok? Mennyit eszik a pici?
A párom lányának a kisfia is mindig sírt. /5 éves már/. Kevés volt a tej neki. Mikor aztán kapott tápszert minden rendbe jött :) Éhes volt azért sírt. Ő nem is mérte a millilitereket, hanem a kisebb fajta cumisüveg üveget tele megcsinálta. El is fogyott...
Tehat valoszinu felre ertheto voltam.
Annyival szuletett, mint most a te babad. 3,5kiloval szuletett.
Erre hizott 2 honap alatt 2 kg-ot.
Anyatejes 😊 igeny szerint szopizik.
Havi 1 kg-ot hizott eddig.
Ha mentünk el itthonról, vittem a tápszer port a cumisüvegben, plusz forralt meleg vizet kis termoszban.
KB 5 hónap koráig szoptattam is illetve fejtem a tejet is..
Az első 4 hónapban mi is drága tápszert vettünk. Itt nálunk nincs receptre. 15 euró volt egy doboz. A végén már egy hétre sem volt elég. Akkor próbáltam ki a dm-s tápszert. Tényleg jó, és az ára is. 5 euró kb. Gondolom otthon se drágább. A pelusuk is szuper. Azt használjuk.
Mai napig 1 es tápszert iszik a fiam, még reggel meg este. A mi doktornőnk azt mondta ne váltsak 2 es meg 3 ra, mert semmivel sem jobb, csak plusz valami gríz féle van benne.
Mindig előre forraltam vizet a forralóban, mint ahogy az etetési idő következett.. Addigra le is hűlt. A kisfiam se sírt sokáig amíg készítettem. De én figyeltem az időt, így elkerültem a sírást...
Most néztem meg a tápszeres dobozt, az adagolást. 4 kilósnak 90-120 ml ír 5x. A ti tápszereteken is kell írva,hogy kell adagolni.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet megtartani egy férjet, ha tudod hogy van valakije?
- Te megtartanád a magzatot?
- Újévi fogadalom! Lefogyni s megtartani!
- Szerintetek melyik a nagyobb felelőtlenség, megtartani a babát ha nincs anyagi biztonság vagy elvetetni?
- Zsarolással megtartani valakit?
- Aura látást hogy lehet megtartani, illetve erősiteni?