Másnak is ilyen rosszul sikerült az Erasmus féléve? (tudásbázis)
pedig állítólag a magyar oltatási rendszer erős, és onnan már csak gyengébbe esik az ember.
Nem tudsz csoporttársaiddal együtt tanulni?
valaki, aki segíteni tud? nem biztos, h a nyelvvel van gond. mindenki szídja a magyar nyelvoktatást, mert a magyar szidni. nyilván a svájciak előbb beszélnek 3 nyelvet mint mi, de nem vagyunk olyan rosszak. Nekem pl. 2 nyelvből van C2 nyelvvizsgám.
Jól látszik, milyen rémes állapotban van a hazai nyelvoktatás, mindenki azt hiszi, hogy ő tud németül meg angolul, amikor meg kikerül egy országba, nem tudja megoldani a feladatait.
szerintem napi 1 órát foglalkozz a némettel vagy egy skype-os tanárral, vagy egy rendes némettankönyvből, nyelvtanostul, házi feladatostul, mintha intenzív tanfolyamon lennél. különben nem lesz a kintlétednek semmi értelme.
Lehet... de még amit értek ésw megtanultam, végén vizsgán annál is leblokkolok ésfel semfogom, miről van szó.
Egyébként a többi magyar is mind sorra bukik bele kint, még olyanok is, akik itthon elvégezték a kéttannyelvűt, kint már az első félévet sem bírják.
Na de hogy szedjem össze azt a 12 kreditet? :(
Itthon lazán teljesítek 30-35 kreditet minden félévben, rendesen haladok, semmi gond nincs. Viszont múlt félévben Erasmus ösztöndíjas voltam Ausztriában és bár felsőfokon beszélek németül, sorban, az összes vizsgán megbukok. Vagy kevés az idő a vizsgán vagy érthetetlen számomra az anyag... pedig olyan tárgyakat vettem fel, amiket itthon már egyszer véghallgattam! Miért van ez? Miért vagyok az alsó 20-30%-ban ott, miközben itthon a jobbak közé tartozom? Hogy lehetek ennyire béna, hogy mindenen megbukok ott kint?
És a legfőbb: hogy javíthatnék ezen a bunkdácsoló tendencián? Csak sima 12 kreditet kértek és még azt sem fogom tudni teljesíteni!
További ajánlott fórumok:
- Mit csinálok rosszul? Vagy tényleg megbuktam, mint anya?!
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Segítsetek Helga lányom hisztijét megszüntetnem!Én már mindent bevetettem!Mit csinálok rosszul?
- Van olyan tévés személyiség, akitől rosszul vagy?
- Csak én látom rosszul?
- Rosszul esik másnak is, ha a csoporttársai, kollégái nem kívánnak neki kellemes karácsonyt?