Macskagomba (tudásbázis)
Még az is lehet, hogy a cica tőletek kapta el, nem?
Ha már írod, hogy a régebbi foltok is előjöttek újra, vagyis nektek már volt gombás fertőzésetek? És egymást meg tudjátok fertőzni!
A lányom szerintem nem a saját macskáinktól kapta el, de a biztonság kedvéért minden állatunk le lett kezelve.
A gyerek bőrét én kenegettem, de nem kaptam el, és más sem a családból. Ennek ellenére nem teszem tenném tűzbe a kezem, hogy elvileg nem fertőzhet. Sajna nem dereng, hogy ezzel kapcsolatban mit mondott a doki.
Köszi, én is erre gondoltam már először is, de a közelben nem rendel és a gyerekdoki, meg az állatdoki is azt mondták, pár nap és rendben leszünk. Ennek egy hete!
Egyébként szerintetek emberről-emberre is terjed???
Lehet, hogy karantén kellene a familiának?
Igen, a cicát orvosi utasításra, a rendelőben bekevert oldattal kell lemosni, bőrig átitani a szörét mindenhol. (Szép látvány!!)
Azt hiszem, hétfőn újra meglátogatjuk a humánorvost, valami agresszívabb szerért....
Ez tök normál gombás fertőzés esetén.
Én a kutyát 2 naponta fürdettem, heteken át.
A cicát 4 naponta fürdeted?
Ezt az orvos mondta?
A lányom egy hétig szedte a gyógyszert, az említett krémes kezeléssel kb 3 hét alatt elmúltak a bőrtünetek. De újabbak rajta már nem is jöttek.
A Bartafen szerintem erre gyenge lesz, és a gyógyszeres kezelés is hiányzik.
Bőrgyógyász.
Embernek állatnak egyaránt.
Persze mindenkinek a megfelelőt.
Ki diagnosztizálta a gombát? Csillió féle van, más-más kezeléssel.
Amúgy a lányom is túlesett egy macskától kapott fertőzésen, Terbisilt kellet szednie, és Travocorttal, és Nisorállal kellett kenni.
De erre ne adj, menjetek orvoshoz,