Ma születetett nálunk egy kiscsikó. Csak valamiért nem tud szopizni. Ha valaki ért ezekhez a dolgokhoz, kérem adjon tanácsot! (tudásbázis)
Rendben , ígérem hogy majd teszek fel róla képet is!
:)
Köszi szépen! Reméljük nem lesz már gond!Gyönyörű kis Lipicai mén!Már a fejét is úgy tartja mint az igazi Lippek!:)
A Fáraó nevet kapta.
Szia!
Hála istennek, elkezdett egyedül is szopizni!Szerintem most már minden rendben lesz!
Oké értelek! De meddig várjak?A kiscsikónak a megszületése után minimum két órával szüksége van a tejre!Ha nem adnánk neki cumisüvegből akkor elpusztulna!Igazad van , nem arról van szó!De akkor sem tudok nyugodtan várni amíg a természet megoldja.
Mert az már megtörtént volna. De ha most nem lépünk, akkor valószínűleg a reggelt sem élte volna meg szegénykém!Bízom benne, hogy holnap ha erősebb lesz, akkor majd nem lesz gond a szopizás!
Az állatorvosotok biztos az ecserin vett diplomát, már bocs. Ha a csikó fel tud állni, az anyjának van teje és türelmes, hagyjátok békén őket! A természet megoldja. De ha cumiztatjátok, sose tanulja meg, ellenben a kanca csecse begyulladhat. Lovakat tenyésztek, 25 éve lovazok, 30 saját lovunk van, tudom, mit beszélek. A maximum, amit tehettek, hogy pici tejet kifejtek, kissé szétkenitek a kanca csecsén, az illat segíti a csikót. Finoman tereljétek a fejét az anyja hasa alá. Ha keresgél, meg fogja találni. De ha folyamatosan erőltetitek, inkább ellenkezik. Mutassátok meg, hol a tej, aztán menjetek onnan. Ha nyugalomban maradhat az anyjával, sokkal könnyebben boldogulnak. Tudom, hogy jó a szándék, de sajnos tudatlansággal párosulva a lejobb szándék is árt.
Nevelte fel cumin csikót, kényszerből, de a cumin nevelt csikó csak akkor marad életben, ha az első héten minimum óránként, utána kétóránként enni kap. Nagyjából 2 hónaposan lehet 3 óránként etetni. Ezt is tudjátok vállalni? Én hónapokig az istállóban aludtam, szó szerint.
Amúgy azon se csodálkoznék, ha kiderülne, hogy bizony szopik az a csikó, csak nem közönség előtt, hanem amikor végre békén hagyjátok.
Ha azt látod, hogy a csikó mindenütt szopni próbál, az az első napokban teljesen természetes. Gyorsan rájön, hol keresse, de az ég szerelmére, hagyjátok békén! Ha egészséges, a természet megoldja, ha nem szóltok bele.
Pontosan így csináltuk mi is ahogy itt leírtad, de nagyon makacs a kis jószág!Állandóan ellenkezik.
A cumisüvegből az anyja mellett itattuk.
További ajánlott fórumok:
- Úgy érzem valamiért, hogy nem vagyok elég jó a nőknek férfiként? Mi lehet a gond?
- Nem jó a napod, beteg vagy, mérges valamiért?Gyere oszd meg velünk..
- Hogy viselkednétek a szomszédotokkal, aki alattomosan a hátatok mögött feljelent valamiért az Önkormányzatnál?
- Neked szóltak már be ismeretlenek valamiért az utcán?:)S
- Zöld út szakmai felkészítő anyagok csereberéje - valamit valamiért
- FODRÁSZOK akik saját üzletet szeretnének de valamiért nem jön össze!