Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Ma rendetlenkedik a szívem. A vérnyomásom hol 156/ hol a... fórum

Ma rendetlenkedik a szívem. A vérnyomásom hol 156/ hol a... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Anyagi)
ma 06:22
van a tensiomin
17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Enissa)
ma 06:21
Köszönöm!
16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Amaunet)
ma 06:20
igen,tudom hogy sok mindentől függ. Régebben füzetbe írtam reggel délbe este. Elkezdem majd újra. Hát,mikor-hogy mértem tegnap.
tegnap 22:31
A nagyszüleim is mindig versenyeztek még az egészségügyben is. Egyiknek 6-os volt a cukra, a másik rákontrázott hogy neki 7, 9-es koleszterin? Akkor nekem 10. 240es vérnyomás? Az semmi, nekem 250 és még sorolhatnám. A legjobb az volt amikor 92 volt a süllyedése az anyai nagyanyámnak, erre az apai nagyanyám mondta hogy neki 127. 2 hónap múlva a másik nagyanyám elém rakott egy leletet, amin már 155 szerepelt. Azt mondta, mutasd meg ezt öreganyádnak, na akkor ki a betegebb? Nem kell hipohondernek, minden rendbe lesz. 156 az nem olyan magas érték.
14. Anyagi (válaszként erre: 9. - Enissa)
tegnap 22:03

Erre a kétkezes mérésre nem is gondoltam!!!

Pedig neked nagyon igazad van!!!

"A hátad legyen megtámasztva!"

Igen!

És ne kelljen pisilned és ne tedd keresztbe a lábadat!

Azt hiszem most már mindent kiveséztünk! 😊

13. Anyagi (válaszként erre: 8. - Amaunet)
tegnap 22:00

"A te értékeid még nem vészjelzés."

Mindenki mást tud tolerálni!

Van akinek fel sem tűnik a 160, és van aki már a 140-et is érzi!

Én ez utóbbi vagyok, tehát ismerem az érzést!!!

És az sem jó, ha magasnak ítéli az ember és ettől csak idegesebb lesz! Mert akkor csak tornázódik tovább, magasabbra, fel!!!

12. Anyagi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 21:54

Tényleg!

Írhatnál egy vérnyomásnaplót!!!

Naponta 3-5 alkalommal mérd meg és írd fel! A dátumot és azt, is, hogy hány órakor mérted!

És lehetőleg próbáld meg minden nap ugyanazt az időpontot választani a méréshez!

Már pár napi jegyzeted is sokat segíthet a dokinak!

11. Anyagi (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 21:50

Ma csütörtök van...

Miért várnál hétfőig!!!!?????

Legalább hívd fel a dokit!

10. Anyagi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 21:49

Van olyan gyógyszered amit hirtelen, kiugró vérnyomásnál kell elszopogatni???

Ha nincs, mond el a körzetidnek a problémádat és kérd, hogy írja fel neked!

9. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 19:44

Nyugodj meg, a vérnyomásunk sosem egyforma.

Olvastam Amaunet hozzászólását, hasonlókat tudok én is mondani.

Naplózz! Írd le hány órakor mennyi a felső és az alsó érték. pl. 150/100

Ezt mérd meg mind a két karodon, vagy csuklódon. Ha a két csuklódon, karodon van nagy eltérés, akkor fordulj azonnal orvoshoz! pl. egyik 160/110 a másikon 100/90 ez gond.

A vérnyomásod mindig szívmagasságban kell mérned, ha csuklós tedd a csuklód a 2 melled közti magasságba, ha felkaros, az adott.

A hátad legyen megtámasztva!

Sokszor segíthet, ha a szívverésed össze-vissza, vagy gyors, ha pl. egy tolnak a hegyével nyomást gyakorolsz az ujjbegyedre.

Jobbulást!

8. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 18:41

Fontos, hogy milyen körülmények közt méred a vérnyomásod.

[link]

Innen letölthesz egy naplót is, amit vigyél magaddal az orvoshoz, hogy az lássa a változásokat (hasonló körülmények közt)

És nyugodj meg! A vérnyomás értéke nagyon sok külső és belső tényezőtől függ. A te értékeid még nem vészjelzés.

Azt nem is írtad, hogy ezeket az értékek milyen időközönként mérted. Mert nem szabad néhány percen belül újra mérni.

tegnap 17:55
Én durván befosnék ettől. Mármint képletesen. Szóval én mennék az orvoshoz.
6. Regin_a (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 17:35

Van még péntek, van ügyelet, és van sürgősségi ellátás

Ne vedd félvállról!

"ha többször is előfordul, hogy bármelyik vérnyomásértékünket magasnak mérjük, akkor nagyon fontos lenne kivizsgáltatni magunkat. - A kivizsgálás azonban nem kizárólag a vérnyomásmérésre szorítkozik, a laborvizsgálatoknak, a 24 órás vérnyomásmérésnek, az EKG-nak és más kiegészítő vizsgálatoknak az a szerepe, hogy felmérjük a szervezet állapotát, és ha lehetséges, kiderítsük, honnan ered az eltérés, és okozott-e már valamilyen következményes problémát "

5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - 80ASIQ)
tegnap 17:26
hétfőn lesz háziorvos. de most jobb. remélem csak az időjárás
tegnap 17:26
Köszönöm,figyelgetem magam és ha nem múlna netán hétfőn felmegyek a házidokihoz.
tegnap 17:25
Ez olyan vérnyomásérték, hogy nem ártana erről orvossal konzultálni. Feltéve, ha van elérhető orvos...
tegnap 16:51
Remélem csak az időjárás kavar meg, és minden rendben lesz!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook