Ma rendetlenkedik a szívem. A vérnyomásom hol 156/ hol a... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Erre a kétkezes mérésre nem is gondoltam!!!
Pedig neked nagyon igazad van!!!
"A hátad legyen megtámasztva!"
Igen!
És ne kelljen pisilned és ne tedd keresztbe a lábadat!
Azt hiszem most már mindent kiveséztünk! 😊
"A te értékeid még nem vészjelzés."
Mindenki mást tud tolerálni!
Van akinek fel sem tűnik a 160, és van aki már a 140-et is érzi!
Én ez utóbbi vagyok, tehát ismerem az érzést!!!
És az sem jó, ha magasnak ítéli az ember és ettől csak idegesebb lesz! Mert akkor csak tornázódik tovább, magasabbra, fel!!!
Tényleg!
Írhatnál egy vérnyomásnaplót!!!
Naponta 3-5 alkalommal mérd meg és írd fel! A dátumot és azt, is, hogy hány órakor mérted!
És lehetőleg próbáld meg minden nap ugyanazt az időpontot választani a méréshez!
Már pár napi jegyzeted is sokat segíthet a dokinak!
Ma csütörtök van...
Miért várnál hétfőig!!!!?????
Legalább hívd fel a dokit!
Van olyan gyógyszered amit hirtelen, kiugró vérnyomásnál kell elszopogatni???
Ha nincs, mond el a körzetidnek a problémádat és kérd, hogy írja fel neked!
Nyugodj meg, a vérnyomásunk sosem egyforma.
Olvastam Amaunet hozzászólását, hasonlókat tudok én is mondani.
Naplózz! Írd le hány órakor mennyi a felső és az alsó érték. pl. 150/100
Ezt mérd meg mind a két karodon, vagy csuklódon. Ha a két csuklódon, karodon van nagy eltérés, akkor fordulj azonnal orvoshoz! pl. egyik 160/110 a másikon 100/90 ez gond.
A vérnyomásod mindig szívmagasságban kell mérned, ha csuklós tedd a csuklód a 2 melled közti magasságba, ha felkaros, az adott.
A hátad legyen megtámasztva!
Sokszor segíthet, ha a szívverésed össze-vissza, vagy gyors, ha pl. egy tolnak a hegyével nyomást gyakorolsz az ujjbegyedre.
Jobbulást!
Fontos, hogy milyen körülmények közt méred a vérnyomásod.
Innen letölthesz egy naplót is, amit vigyél magaddal az orvoshoz, hogy az lássa a változásokat (hasonló körülmények közt)
És nyugodj meg! A vérnyomás értéke nagyon sok külső és belső tényezőtől függ. A te értékeid még nem vészjelzés.
Azt nem is írtad, hogy ezeket az értékek milyen időközönként mérted. Mert nem szabad néhány percen belül újra mérni.
Van még péntek, van ügyelet, és van sürgősségi ellátás
Ne vedd félvállról!
"ha többször is előfordul, hogy bármelyik vérnyomásértékünket magasnak mérjük, akkor nagyon fontos lenne kivizsgáltatni magunkat. - A kivizsgálás azonban nem kizárólag a vérnyomásmérésre szorítkozik, a laborvizsgálatoknak, a 24 órás vérnyomásmérésnek, az EKG-nak és más kiegészítő vizsgálatoknak az a szerepe, hogy felmérjük a szervezet állapotát, és ha lehetséges, kiderítsük, honnan ered az eltérés, és okozott-e már valamilyen következményes problémát "