Létezik olyan hatékony orrspray, amit huzamosabb idieg is lehet alkalmazni? (tudásbázis)
Sajnos most olyan állapotba kerültem, h állandósult a dugulás. Nem tudok orrot fújni, csak nagyon be vagyok dugulva.
Orrspray is 1-2 órára segít, h éppen tudjak levegőt kapni, de azzal is olyan 50%-osan. Anélkül szinte teljesen eldugulok :(
Próbáltam borsosmenta illóolajat, zsepire csöpögtettem és órákig szagoltam. Próbáltam azt a kínai cseppet, ami szintén illóolaj és van benne mentol, eukaliptusz, borsmenta, stb. Az se használ.
Kamillával inhaláltam, de az se segít. Ha be vagyok dugulva, nem tudok levegőzni, ezeket beszívni :(
Dokihoz pedig csütörtökre van időpontom. Addig nem tudom, mi lesz velem. :(
A mostani orrkenőcsömmel is így járok :) Felkenem, néhány hapci, orrfújás és újra kenem, az már ott is marad.
Csak a kenőcs nem erős illóanyagú, nem segít az orrduguláson, erre használom a spray-t, de ezt az eukaliptuszos olajat meg fogom próbálni. Régebben volt, h zsebkendőre cseppentettem és azt szagoltam sokáig, tényleg ütős a hatása :)
Ez nagyon tetszik. Tehát egy illóolajos üvegcsét feltöltök olajjal és csak 10 csepp eukaliptusz kell bele?
Az elkeveredik benne, mert pl a víz tetején úszni szokott.
Naponta mennyiszer érdemes kenni? Vagy ha nagyon aktív allergiás időszakban van az ember, hány óránként kenje, h tünetmentes maradjon?
A természetgyógyászom javasolta, előtte sok mindent kipróbáltam, csak ideig óráig használt:
Oliva olajjal kell feltölteni csaknem tele, egy illóolajos cseppentős üveget, bele 10 csepp eukaliptusz olaj. Ezt kell elég mélyen felkenni az orrodba.Ha nem kellemetlen számodra, többet cseppenthetsz bele. Egyrészt kidugítja az orrod, aztán szinte rohamosan kihozza, aminek ki kell jönnie. Tünetmentes időszakban is érdemes használni, mert leköti a polleneket, egyéb rosszaságokat, így sok innen eredő problémát megelőzhetsz vele. Áldom a tgy.eszét érte!
Jelenleg a R*inospray plus-t használom allergia miatt, de 5-7 napig javasolt használni csak.
Eddig elvoltam a Dr Theiss orrkenőccsel (előző években), viszont most nagyon sokszor bedugul az orrom nagyon durván és szeretnék valami orrsprayt rá.
További ajánlott fórumok:
- Nem lehetne valami szankciót alkalmazni azokkal szemben, akik a tudásbázisban élik ki fecsegő hajlamukat?
- Foginygyulladásra mit lehet alkalmazni?Milyen "szer" hatásos?
- Szuper hatékony és nem túl munkaigényes takarítási eszközök és módszerek érdekelnének, amit az egész házban alkalmazni lehet!
- Levelezős diákkal, diák BKV bérletet miért nem lehet alkalmazni?
- Hol alkalmaznak grafológusokat és milyen iskolát kell hozzá elvégezni?Érdesem kitanulni ezt a szakmát?Meg lehet belőle élni?
- Milyen homeopátiás szerek adhatók gyerekeknek és milyen betegségek esetén érdemes alkalmazni?