Leszedte a házunk volt tulaja a plombát a villanyóráról és mi csak most vettük észre, mit tegyünk? (tudásbázis kérdés)
Kedves tuxy!
nem azért irtam ide, hogy a hoxa tagjai előtt igazoljam magam, hogy de bezzeg nem én szedtem ám le azt plombát!! szerinted ennek mi értelme lenne????
Köszönöm a többiek segitségét!
és miért nem rögzítettétek közösen az óra állását a tulajdonosváltáskor?
???
precízebb azt a tényt állítani, ami megáll. most nincs rajta plomba. és korábban nem nézted van-e rajta. (ha így történt)
tehát most nincs rajta és nem te szedted le
Az baj. A birtokbaadáskor kellett volna ellenőrízned, hogy milyen állapotban veszed át és rögzíteni.
Nem kell, hogy kimenjenek. Gondolj bele, hány adásvétel történik naponta, fizikailag is megvalósíthatatlan, hogy a szolgáltató emberei a helyszínen vizsgálják.
Mielőbb jelentsd be, de készülj fel rá, hogy valószínűleg bünti lesz.
s ez a 240ezer az extra-light kategória, mivel rendőrség nem talált bűncselekményt, 3 szakértő és mérésügyi hatóság is bevizsgálta és megállapította az óra sértetlenségét, pontosságát.
Ezt csak azért írtam le, hogy ne késlekedj, mert 100ezres léptékekkel adják a büntetéseket, még úgy is hogy te teljesen "ártatlan" vagy
én egy ilyen üggyel találkoztam, gázórás volt, bizonyítottan nem lopott, a plomba is megvolt, csak találtak benne mikroszkopikus buborékot... abszolút nem volt bizonyítható, hogy maga a plomba feltételekor már ott lehetett-e vagy sem, de mivel gyakori manapság a gáz- és villanylopás így a bíróság automatikusan 240ezerre "büntette" a tulajt :(
Ezért írtam, hogy minél előbb menj a szolgáltatódhoz! Ha korábban megbuherálták az órát és később derül ki, akkor jóval többre büntetnek
nem jöttek ki a szolgáltatótól!
csak be kellett vinnem a szerződést és dobták az irattárba a papírokat...leírtuk a villanyóra állást, amikor átvettük a házat és ennyi...nem volt kint nálunk senki
Mennyi az a most?
Nem írattátok át, amikor átvettétek?
nemrég vettük a házat, és felújítjuk...tegnap vettük észre, hogy hiányzik a plomba az óráról...
Ilyenkor mit lehet tenni??? Minket fognak megbüntetni?
További ajánlott fórumok:
- Lelopott plomba a villanyóránkról! Fellebbezni van értelme?
- Nem férek a villanyórámhoz!:(
- Ki szeretnénk adni egy lakást és úgy néz ki, hogy van is rá bérlő. Érdemes az gázórát, villanyórát stb. átíratni vagy maradjon a mi nevünk?
- Meddig tart egy 5000 forintos feltöltés a villanyórán, ha nagyon sötét egy kisszoba?
- Valami állandóan lecsapja a villanyórát, mitől lehet ez?
- A villanyóránkról hiányzik a plomba, mi a teendő ebben az esetben?