Lehet jövője mumifikálos temetkezési vállalatnak szerintetek ? (beszélgetés)
Az alapján, amit olvastam róla, nekem.a mexikóiak hozzáállása tetszik a halálhoz.
Az élet része, a halottak napja is ünnep.
Bár nálunk majdnem mindegyik ünnep egy gyomorbajos megemlékezés.
Amúgy ír a mumifikálásról. Segítek, itt egy részletesebb leírás:
A temetkezés akár évekkel a haláleset után is történhet, ugyanis a megfelelő rítusok és rituális kellékek sokfélék, illetve drágák. Az elhunyt családjának akár évekig spórolnia kell a megvalósításhoz. A fizikai halál beállta után a tordzsák halottaikat gyógynövényekkel balzsamozzák és gyolccsal tekerik be. A mumifikálás során a halottak belső szerveit kiemelik, és egy közeli barlangban vagy kősírban tárolják. A halotti szertartás sokszor csak évekkel később következik be.
Az eseménysor teljesen távol áll a mi keresztény fogalmaink szerinti temetkezéstől. A toraják szerint a halál nem egyetlen pillanat, hanem hosszú folyamat, melynek során a lélek eljut az ősök házának cölöpjei közé fektetett testből a másvilágra. Mi több, a hátramaradt testet nem nyeli el a föld, és nem emészti el máglya. A család minden év őszén egy ünnep keretében előveszi ősei földi maradványait, megmossa, felöltözteti és körbevezeti a falun.Náluk ez is egy boldog ünnep.
Itt sem ír mumifikálásról, csupán hogy első nekifutásban bebugyolálják a testet, majd koporsóba helyezik a testet, és magas szikla-üregekben, és egyéb, általuk biztonságosnak vélt helyeken helyezték el a koporsókat. De a testeket nem mumifikálták!
Gyakorlatilag semmiben sem különbözik a nyugati kultúra évszázados temetkezési szokásaitól.
A kecsua indiánokra gondoltál?
Beírod a Google-ba, hogy mumifikálás, Kína vagy Ausztrália, és biztos magyarul is ad ki találatot.
Vagy könyvtárban is biztos tudnak könyvet ajánlani.
Ez nagyon fáj!
Ennek a mestersége és szokása egyiptomi eredetű, de ott is kizárólag a hőmérséklet, és a túlvilági életben való hit miatt.
Vagy tudsz esetleg mondani más népeket, nemzeteket, ahol szintén ősi szokás volt a mumifikálás?
Nem hiszem, hogy sokan kapnának az ötletedre. Számomra a koporsós temetés is morbid valahol. Nem szeretném nézegetni az elhunyt szeretteimet, az folyton az orromba tolná a tényt, hogy halottak.
Egyszer voltam nyitott koporsós temetésen. Hát nem néztem meg.
Beteg gondolat ez minden szinten.
Téged mikor látott utoljára orvos?
Drága és macerás is...
Először csinálj piackutatást.
Ez a topic egynek jó, de kevés.
Próbáld kitalálni, kik lehetnek a célközönség, és náluk kérdezősködj.
Lehet rá igény, csak kérdés, mekkora, el tud-e tartani egy vállalkozást.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mire érdemes ma vállalkozni, aminek van esetleg valami jövője is?
- Miért nincs jövője annak a kapcsolatnak, amit a nő akar, hogy fennmaradjon?
- Van jövője a körmösöknek?
- Segítsetek! Meghalt a férjem nagymamája, tudja valaki a temetkezési árakat Budapesten?
- Mennyi a temetkezési segély összege?
- Hol lehet visszaigényelni az önerőből finanszírozott temetkezési költséget?