Kukoricadarát ehet a 11 hós tej és tojás allergiás baba?Hogyan kell elkésziteni? (tudásbázis)
Igen, lehet!
Ugyanúgy csináld mint a tejbegrízt, csak vízzel. Gyümölccsel nagyon finom, a fiam legalábbis imádta!Tehetsz bele több félét is. A kisfiam kedvence a banán-alma-meggy variáció volt vízbe grízzel.
Még soha nem hallottál a tejallergiáról?????
Pár hetes babák is lehetnek azok akik tápszeresek. Az enyémnél is akkor derült ki hogy az amikor tejpépet kapott,mert ugye az tejből van azért a neve tejpép.
igen, vízben megfőzve, utána ízesíteni lehet gyümölccsel (pl banánnal) vagy lekvárral.
Amíg a lányom ilyen kicsi volt sem cukrot, sem sót nem tettem bele.
Biztos igazad van, tápszerügyben nem vagyok jártas. Nem használtunk:-)
Én is mindenbe teszek sót, de a tejbegrízbe nem szoktam-de legközelebb teszek egy próbát..:-)
Sok tápszer tehéntejből készül, persze megfelelő kezelés után.
A nagyobbik lányom gyomra sem bírta, ezért szójatejes tápszert írtak neki. A tojással sosem volt gondja, de a tejet máig nem issza.:(
mi a tejbegrízbe is teszünk sót,édesebb lesz-kevesebb cukor kell bele,kidobja az édes ízt.
de egy év alatt alig sóztam cukroztam.általában egyáltalán nem.Azért kell vízbe főzni, mert a tápit elkészítve és azzal főzve nem biztos jó íze lenne...de ha utólag belekeveri a tápiport akkor tejes édes lesz és az íze is megmarad.
Vízzel? Az szerintem nem fincsi. Esetleg, ha sűrűre főzve, kihűtve felszeleteli, a szeleteket megpirítja..aztán..de ez nem babaétel:-)(polenta). Babának, édesen, én nem vízzel főzném.
Szinte az egyetlen étel amibe nem kell só, az a tejbegríz, a tejberizsbe igen, de a grízbe nem szokás szerintem.
igen,megfőzve majd tápszerrel elkeverve stb.
úgy kell mint a tejbegrízt.
vízben főzném,utána tápszerből pár kanállal elkeverni,nem tudom a tápit lehet-e főzni úgy mint a babatejet(azzal főztem,és jó íze maradt).
és nem nagyon sóznám vagy cukroznám.
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- 12 éves gyermek után jár e gyes az emelt családipótlékon kívűl ha kiderül, hogy tartós beteg/tojás és kevert tartósító allergiás/?
- Hogyan kell elkészíteni a tojáshabot a a habrolóba?
- Tudtok házi csokoládé-bonbon-praliné recepteket(szója és tojásallergiás gyereknek)
- Ha egy tojást elkészítetek omlettként változik a tápanyagtartalma? (nem fűzerezve)
- 9 hónapos tejallergiás babának adható bio zabtejszín főzelék elkészítéséhez?