Krónikus szemfáradtságot mivel lehet javítani? (tudásbázis)
Szívesen!
Sok időt töltöttél azzal, hogy a szemed ne működjön jól. A helyrehozatala sem lesz rövidebb!
Pár percet mindennap kell rá szánni.
Szia!
Sok mindent tehetsz.
Pl. tornáztasd meg az izmokat. Nyak, váll, hát, szem. Sokszor nézz messzire.
Munkahelyen óránként állj fel pár percre, és ezeket gyakorold.
Ezeket is alkalmazom hosszú évek óta.
Fekete áfonya a legjobb gyümölcs. De mindenféle formában lehet már kapni.
Fagyasztott áfonyát szoktam joghurtba tenni pl.
Sziasztok!
42 vagyok ami alapján jogos a feltételezés, hogy a közellátó képességem kezd romlani, de sajnos megoldást még semelyik optikus, szemész nem tudott adni a problémámra.
Kapásból úgy indul, hogy csak egy szemmel látok, kb 20 évesen kaptam az első szemüvegemet, amit a régi CRT monitorok intenzív használatára lehetne írni. Már ekkor volt olyan, hogy 2 napig csukott szemmel mászkáltam otthon, annyira kifárasztottam a szemem. Viszont utána helyreállt.
6 éve vettem az első okostelefonomat, viszonylag sokáig feleslegesnek tartottam, de mikor megvettem, azt is eléggé sokat használtam, még utazás közben is. 1 hónap után ismét abba az állapotba kerültem, hogy 2 hétig dolgozni sem tudtam menni. Amúgy számítógépen dolgozom.
Ebből a gödörből is sikerült visszatérni a normális kerékvágásba, de innentől a telefonom használatával már több alkalommal kinyírtam a szemem. Ilyenkor 2-3 hétig olyan mintha görcsbe állna a szemem és a fejem is teljesen szétmegy. Este nem tudok elaludni altató nélkül, mert ha becsukom a szemem, akkor sem tudom ellazítani. Rettentő kellemetlen érzés.
Most már nem is tudom kipihenni, utoljára márciusban volt, hogy sokat túlóráztam és simán bírta a szemem. Áprilistól viszont már nagy kínlódás minden. Rengeteg fájdalomcsillapítót szedek és az egész napom a túlélésről szól. Munkahelyemen próbálom tartani a frontot, de egyszerűen nem tudok teljesíteni és ez ki fog derülni.
Még annyi érdekesség, hogy voltam kb 5 optikusnál, 3 szemésznél és 2 neurológusnál. A szemész és neurológus szerint nincs baja a szememnek, "csak" könnyebben elfárad. Már 6 szemüveget csináltattam, mert mindig van egy újabb ötlet, hogy mi lenne jó a szememre, de semelyik nem jó. Az optikusok közel azonos véleményen vannak, hogy mit kéne hordanom. A vizsgálatoknál az derül ki, hogy a 100%-ot is meghaladja a látásom korrekcióval. Mégis egész nap fáj mindenem. Még pihenni sem tudok. A gyerekekkel sincs türelmem foglalkozni, mert olvasni sem tudok, nincs olyan szemüvegem amivel kényelmes lenne az olvasás, 5 percig nem bírom. A számítógépen mindent kinagyítottam, mert a kicsi betűktől kikészülök.
Amúgy az alapszemüvegem -2.5 dioptria, évekig ha számítógépeztem, amikor még csak -1.5 volt, csak levettem a szemüvegemet, mert zavart a dioptria, ugyanígy olvasásnál is, de ma már ez sem jó. Próbáltam 1.5-es szemüveggel is, de az sem kényelmes.
Az előző héten voltam ezen a Tauber féle viszgálaton, de ott is csak az eddigieket támasztották alá.
Van valakinek ötlete, hogy mit próbálhatnék meg?
Köszönök minden javaslatot és mindenkinek aki egyáltalán elolvasta!
További ajánlott fórumok:
- Becsípődött a derekam, iszonyatosan fáj és mivel szoptatok, nem vehetek be semmit, nem kenhetem! Mivel tudok javítani az állapotomon?
- Szőke hajfestékkel (Wella12/11) szürke lett a hajam! Mivel tudok javítani?
- Kilyukadt a fürdőkádunk..Meg lehet valamivel javítani, ha ideiglenesen is..?
- Milyen agytornákat ismertek, amivel az agy működését, gyorsaságát lehet javítani?
- Létezik olyan erősítő, amivel a mobiltelefonok vételét lehet javítani?
- Keserű lett a cukkinikrémleves, mivel lehetne rajta javítani?