Kölestorta (lisztérzékenyeknek) recept
A Kölestorta (lisztérzékenyeknek) hozzávalói:200 g koles
0.5 l viz
4 ek kokusz reszelek
van.aroma
2 ek vanilias fozopudingpor
1.5 ek szodabikarbona
4 tojas
4 ek datolyamez (lehet sima mez is)
fel pohar cukor
1 alma reszelve
1 narancs reszelt heja
A Kölestorta (lisztérzékenyeknek) elkészítési módja:
A kolest beaztattam nehany orara, a kokuszt leforraztam, hagytam allni, majd ebben a kokuszos vizben megfoztem a kolest kb 20 percig. A tojassargakat elkevertem a datolyamezzel, cukorral es a reszelt nar.hejjal. A pudingport es a szodabikarbonat elkevertem egy keves vizzel, majd a kihult koleshez adtam. A t. feherjet egy csipet soval jol felvertem es ovatosan beleforgattam a koles masszaba. Kikent jenaiba simitottam es 150 fokon 45 percig (tuproba) sutottem.
Amig keverem a t.sargakat a tobbivel, a feherjeket beteszem a hutobe, hogy hideg maradjon.
Ha nem eleg edes valakinek, le lehet onteni csokiszosszal.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: kumameya, 2011. febr. 8. 06:47
A kölestorta (lisztérzékenyeknek) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.