Kölcsön a nővéremtől (beszélgetés)
Hogy érted, hogy a munka miatt éltek együtt? Ezt hogy kell elképzelni? Hogy osztjátok meg a költségeket?
Olvasom, hogy Tiéd a lakás, és azt szeretnéd, hogy a nővéred nevén legyen a kocsi. Miért?
Én biztos nem bíznám rá senkire, hogy válasszon nekem kocsit - még üléshuzatot se. Ha rosszul választok, csak magamat okolhatom.
Ha elutasításra talált a kérésed, nem nagyon tudsz mit tenni. Fogadd el! Majd meglesz később az a kocsi. :)
Segíteni kellene? Vicces!
Mi is tegyük el az egyik 1 havi fizunkat, esetleg vegyük meg az autót neked valahol?
:DDDDDDD
Ha akarsz autót, akkor tegyél el rá pénzt, nézz körül a piacon, addig gyűjts, amíg nem elég. Ha meg van a pénz, menj el és vedd meg. Ha a nővéred akar segíteni, akkor adjon pénzt ha tud.
Ha azt beszéltétek meg, hogy közösen veszitek, akkor mind a ketten tegyetek le minden hónapban pénzt, ha összejön, akkor válasszátok ki közösen és vegyétek meg.
"Feljelented" aki nem tetsző választ ír? :D
Az a baj, hogy te tudod, milyen közöttetek a dinamika, belefér-e ilyesmi, pl. ha nővéred kérné, te megtennéd-e?
Ha nem kell sokat költeni az autódra, várj az újabb vásárlására addig, még meglesz rá a pénzed ! Ha mindenáron gyorsan, idén kell az újabb, akkor vegyél fel hitelt ! Oldd meg egyedül az anyagi dolgaidat, ne a nővéredet akard kihasználni ! Hány éves vagy ?
Csernus doki azt mondja, hogy vannak a felnőttek, és vannak a felnőttnek látszó emberek !
Valaki megint unatkozik.
Mert ilyen csekély értelemmel, csoda ha reggel indul a napja.
"bármelyik kereskedésbe, és nézzen ki egy kocsit"
"tegye el nekem egy havi fizetését, miképpen én is elteszem"
Ezeknél felnyerítettem :)
Az eszem megáll.
Az emberi hülyeség tényleg határtalan.
Igen. Pont ez, amit leírtak a többiek.
Valamint miért ő nézzen ki egy kocsit? Ha jól értem, használt kocsit akarsz venni. Azért az nem olyan egyszerű, mintha bemennek a boltba és levenne a polcról egy paradicsomkonzervet. Használt autó vásárlásakor nagyobb körültekintéssel kell eljárni, lehet, hogy nem is ért hozzá, vagy csak nem akarja magára vállalni ennek a felelősségét.
Mi jön közbe, hogy nem tudsz elmenni? Akkor majd elmégy másnap vagy a jövő héten.
"együtt élek a nővéremmel a munka miatt"
Kié a lakás? Mibe kerül így a lakhatásod?
Kinek veszed az autót? Kinek a nevén lesz?
Egy havi fizetés hiányzik az autóhoz? Nem tudsz még egy-két hónapot várni?
Miért nem veszel fel hitelt, ha olyan sürgős?
Miért tenné el a nővéred egy havi fizetését ? Azt csinál a saját pénzével, amit akar !
Felnőttek vagytok, vége a gyerekkornak. Gondolom, most is segít, ha szükséged van rá, de a fizetéséhez, és hogy mire költi, senkinek semmi köze .
sziasztok!
Idén tervezek venni a mostani régibb tipusu autóm helyett egy újabbat. Mivel együtt élek a nővéremmel a munka miatt, megkértem arra, hogy tegye el nekem egy havi fizetését, miképpen én is elteszem. Abban is meg akartam vele álapodni, hogy ha valami közbejön, menjen el a környéken lévő bármelyik kereskedésbe, és nézzen ki egy kocsit. Az ő oldalárol negatív választ kaptam, visszautasított
Lelkileg egy kicsit rosszul esett, gyerekkorban nem ilyennek ismertem, bàrmiben segített
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek megoldást találni, vészhelyzet van, hogyan tudnék kölcsönt szerezni?
- A providenttől egy családon belül hány ember vehet fel kölcsönt egyszerre?
- Keressük azokat, akiktől kölcsön kért Bared
- Pénzt kérnek kölcsön Tőled, de Te nem akarsz adni... mit mondasz?
- Szerintetek pofátlanság pénzt kölcsönadni rokonnak kamatra?
- Jogos elvárás a férjemtől, hogy a babaváró kölcsönt egyedül fizessem vissza?